Distribuie aceste articol!
Pin It

646x4042

Cătălin Ilie, psihoterapeutul timişorean cunoscut ca Dr.Love,
susţine că dacă oamenii nu îşi rezolvă problemele trecutului şi nu vor avea respect de sine, vor plânge că nu au parte de iubire.
 
Cătălin Ilie este de părere că atunci când iubirea pare spectaculoasă, tocmai atunci nu vorbim despre iubire adevărată. „Evident că atunci când ne îndrăgostim sau iubim simţim tot felul de emoţii noi. Însă dacă vei simţi acest lucru trebuie să ştiţi că nu e neaparat o iubire adevărată! Este evident că iubirea ne aduce o stare de bine, ne scapă de multe dintre problemele noastre şi ne dă o stare de bucurie, însă dacă simţiţi acest lucru nu este o iubire adevărată! Nu poţi iubi dacă tu nu şti să te iubeşti pe tine însuţi în cel mai sănătos mod posibil. Dacă te-ai iubi în cel mai sănătos mod posibil, iubirea autentică şi necondiţionată pentru altcineva nu ar fi cu nimic deosebită faţă de ceea ce simţi pentru tine”, susţine Dr.Love. Psihoterapeutul consideră că durerea, suferinţa, victimizarea, gelozia, lipsa încrederii în sine, depresia, anxietăţile, traumele trecutului, toate pot distruge o iubire adevărată.
„Problemele trecutului trebuie rezolvate începând cu iubirea de sine, prin descoperirea laturii umane, frumuseţe, dezbrăcaţi de armurile grele şi măştile prefăcătoriei. Altfel veţi virusa iubirea, veţi plânge că nu aţi avut parte de ea. Viaţa voastră va deveni o călătorie disperată în căutarea iubirii. Sau mai rău, încercaţi să vă minţiţi că vă este bine singuri. Nu degeaba se spune aşa: iubeşte-ţi aproapele ca pe tine însuţi!”, a mai spus Cătălin Ilie.
 
Dr. Love ţine să dea un sfat celor care îşi pun ca status pe Facebook că sunt „într-o relaţie complicată”!
„Greşelile cele mai mari le facem atunci când suntem în extreme. Ori prea disperaţi ori prea relaxaţi! Relaţiile începute din frică că «rămâi singur, cine te mai vrea, unde găseşti etc.» sau «am de toate, acum este timpul să mă joc puţin, să văd dacă mai pot cuceri, să încerc ceva nou etc.» complică şi mai mult viaţa. Din păcate, oamenii nu prea înţeleg aceste lucruri şi chiar dacă le înţeleg, de ce să fie ei altfel decât alţii! Când viaţa devine prea complicată, nu o să mai pară frumoasă. Atunci din nou luaţi decizii greşite! Şi vă bucuraţi de «o relaţie complicată» în statusul de Facebook”, a declarat Dr.Love. „Suntem în aşteptarea iubirii, iar mijloceale virtuale ne lărgesc aria de căutare. Suntem deja în relaţii însă căutăm în continuare. De aceea lăsăm să se înţeleagă că suntem disponibili. Lansăm pentru că poate trage ceva, dar uităm că noi putem fi prada. Viaţa noastră este complicată, astfel ne sunt şi relaţiile. Suntem bolnavi dar nu vrem să ne tratăm. Complicat poate însemna, pentru unii, interesant, disponibil, poate, . Şi apoi ne place să credem că suntem… complicaţi! Şi când te gândeşti că totul e aşa simplu!”, este de părere psihologul.