Distribuie aceste articol!
Pin It

Adio dar raman cu tine

 

Psihologul Cătălin Ilie, numit şi Dr. Love, susţine că, de de cele mai multe ori, după un „Adio!“ urmează o împăcare, un alt adio şi o altă împăcare. Cu toate acestea, prelungirea suferinţei nu are, de regulă, urmări benefice.

„Adio, dar rămân cu tine!” („The Goodbye Girl”) este un film de comedie american din 1977, regizat de Herbert Ross, care a avut cinci nominalizări la Oscar. Actorul Richard Dreyfuss, în rolul principal, a şi luat statueta. Scenariul lui Neil Simon are în centru un trio ciudat. Pe scurt, o femeie (Marsha Mason) este părăsită de iubit, care subînchiriază apartamentul în care locuiau. Aşa ajunge în casă un bărbat, actor în devenire (Richard Dreyfuss), cu care femeia este nevoită să se înţeleagă, doar e noul chiriaş. De aici, apar o serie de încurcături amuzante şi o poveste de dragoste frumoasă.

 

Deşi e titlul de film, acţiunea „Adio, dar rămân cu tine” este cât se poate de reală în viaţa de cuplu. Psihologul Cătălin Ilie, numit Dr.Love, susţine că aproape nu există parteneri care să nu îşi fi spus vreodată „Adio!”, dar de cele mai multe ori au rămas tot unul lângă altul.

Deşi e titlul de film, acţiunea „Adio, dar rămân cu tine” este cât se poate de reală în viaţa de cuplu. Psihologul Cătălin Ilie, numit Dr.Love, susţine că aproape nu există parteneri care să nu îşi fi spus vreodată „Adio!”, dar de cele mai multe ori au rămas tot unul lângă altul. „De multe ori partenerii îşi spun la un moment dat: adio! Acesta nu înseamnă neapărat adio, ci mai mult un joc de manipulare în care vor să vadă cât de mult celălalt partener iubeşte. De aceea, după acel adio urmează o împăcare, un alt adio şi o altă împăcare. În final, atunci când la un moment dat chiar se vrea a spune adio, oamenii ajung să se întrebe: «Ce mai vrea de la mine, doar i-am spus că s-a terminat?!»”, susţine Cătălin Ilie.

Psihoterapeutul afirmă că partenerii ajung să îşi spună „Adio!” atunci când se ceartă sau se prind înşelându-se, dar ajung să fie din nou împreună pentru că spun ei „îşi mai dau o şansă”.

„Rămânem ancoraţi în disperarea de a avea o relaţie bolnavă, cu cicatrici şi suferinţe, cu marea minciună că «...dar ne-am iubit!» şi nu ne putem desprinde să ne bucurăm de o viaţă frumoasă”, a mai spus Dr.Love.
Psihologul Cătălin Ilie, numit şi Dr. Love, susţine că, de de cele mai multe ori, după un „Adio!“ urmează o împăcare, un alt adio şi o altă împăcare. Cu toate acestea, prelungirea suferinţei nu are, de regulă, urmări benefice.

Citeste mai mult: adev.ro/o4s5sw