Distribuie aceste articol!
Pin It
Ce se petrece, de fapt, în mintea geloşilor şi cât de rău face gelozia: „Geloşii sunt cei care înşală primii.
Posesivitatea atinge cote inimaginabile“

 

Psihoterapeutul Cătălin Ilie, cunoscut în Timişoara cu numele de „Dr.Love”, susţine că una din marile probleme din cuplu este „gelozia”. Specialistul vorbeşte despre cât rău face gelozia şi despre cum vor fi excluşi geloşii din relaţiile de cuplu.

 

adev2Cătălin Ilie, psihoterapeut şi psiholog clinician din Timişoara, susţine că certurile pe baza geloziilor nejustificate sunt un dezastru. O tragedie pe plan psihologic, emoţional. Însă, Cătălin Ilie, cunoscut cu numele de „Dr.Love”, are o viziune inedită despre geloşi. El susţine că aceştia sunt pe cale de dispariţie.

„Dar...nu în acel mod în care lumea se bucură prin vindecarea ei, ci în cel mai brutal mod! Geloşii vor fi excluşi din viaţa de relaţie, vor fi izolaţi şi apoi vor dispare în negura singurătăţii. Vremurile de azi se succed cu o viteză uimitoare şi oamenii fac multe compromisuri în relaţii. Partenerii pot accepta multe lucruri, însă gelozia este răul suprem pe care oamenii nu îl mai adev3acceptă. Astfel că, de la primele semne de gelozie, azi oamenii vor renunţa la relaţie. Nimeni nu mai are timp şi, din păcate, nu vor mai avea timp să «repare», să aştepte vindecarea aceste boli - care este un proces foarte lung - astfel că vor renunţa la această relaţie. Cei care au mai rămas vor dispărea prin izolare forţată”, a spus Cătălin Ilie.

Dr.Love susţine că gelozia este ca un virus care s-a răspândit de-a lungul timpului, de la generaţie la generaţie, însă azi oamenii au căpătat imunitate. „Gelozia apare încă din copilărie în ambele cazuri în care copilul nu primeşte dragoste de ajuns sau primeşte foarte mult, exagerat de mult (sufocare). Astfel că el învaţă de mic de nevoie de a acapara (posesivitate) care pe parcursul dezvoltării se dezvoltă treptat ajungând la cote inimaginabile”, a explicat psihoterapeutul.

 

"A văzut cineva privirea unui gelos?"

adev4Cătălin Ilie afirmă că relaţiile în care partenerul este gelos nu au nici o şansă. Cu cât gelosul nu găseşte “dovezi“, cu atât caută mai mult, astfel nu mai are timp să se ocupe de relaţie şi devenie un “monstru” .

„Cu siguranţă toată lumea a văzut geloşi sau scene de gelozie, însă a văzut cineva privirea unui gelos? Aţi văzut violenţa agresivă, verbală şi fizică? Aţi văzut metodele malefice regizate în cel mai mic detaliu? Nu aparţin unui om! Aceste lucruri pot distruge oamenii normali! De aceea o să vedeţi oameni care îşi ies din fire trecând la actiuni nefireşti pentru că nu mai fac faţă acestor lucruri. Dacă aş putea să spun poveştile cabinetului meu cred că lumea s-ar şoca. Însă geloşii ştiu să povestească în exterior astfel încât totul să pară…altfel”, a declarat Cătălin Ilie.

Psihoterapeutul susţine că tratamentul geloziei este unul de durată foarte lungă pentru că această boală are rădăcini adânci. „Gelozia are la bază scăderea lipsei de sine. Din păcate, ce este cel mai rău este că aceşti oameni nu se văd bolnavi! Ei nu vor să se vindece, ci vor să tragă pe ceilalţi în jos! De aceea am spus că această boală este un virus! Aţi văzut că, şi dacă îşi dau seama că au greşit, geloşii nu îşi cer scuze?! Ei trec la următorul plan în care caută cu îndârjire să demonstreze că au dreptate! Şi vor reuşi acest lucru, vor reuşi să demonstreze că au dreptate. Însă doar pentru că ei împing partenerul către astfel de acţiuni. De multe ori însă geloşii sunt cei care înşală primii! Gelozia atinge cote inimaginabile”, adaugă Dr. Love.

 

„Nu poţi iubi dacă esti gelos”

Unii ar spune ca un pic de gelozie în cuplu nu strică. Că ar fi un semn de iubire. „Este cea mai mare prostie inventată. Este inventată de geloşi ca să se poată ascunde în spatele acestei vorbe la începutul relaţiilor. Hai să ne imaginăm că şi-ar arăta încă de la început gelozia. Cine ar mai intra în relaţie cu ei?! Nu poţi iubi dacă esti gelos. Aceste lucruri sunt diametral opuse. Atunci când eşti gelos, mintea gândeşte numai negativ, deci nu mai ai timp de iubire. Iubirea este un sentiment pur, sublim iar gelozia este răul maxim posibil în viaţa de cuplu“, a mai spus psihoterapeutul Cătălin Ilie.

Doctorul afirmă că „gelozia” se vindecă greu, însă se vindecă. „Sunt tehnici psihoterapeutice care vindecă această boală, astfel ca aceşti oameni să poată revenii pe drumul bun. Însă trebuie multă muncă, determinare şi acceptare”, a încheiat Cătălin Ilie.

Sursa: http://adevarul.ro/locale/timisoara/ce-petrece-fapt-mintea-gelosilor-rau-gelozia-gelosii-cei-insala-primii-posesivitatea-atinge-cote-inimaginabile-1_555c3f91cfbe376e3565b735/index.html

Psihoterapeutul Cătălin Ilie, cunoscut în Timişoara cu numele de „Dr.Love”, susţine că una din marile probleme din cuplu este „gelozia”. Specialistul vorbeşte despre cât rău face gelozia şi despre cum vor fi excluşi geloşii din relaţiile de cuplu.

Citeste mai mult: adev.ro/noobk4