Distribuie aceste articol!
Pin It
Timişoreanul Cătălin Ilie, psiholog specializat în terapie de cuplu, vorbeşte pentru site-ul adevarul.ro despre noi teme cu care se confruntă în cabinetul său.
 Psihoterapeutul Cătălin Ilie, cunoscut în Timişoara cu numele de „Dr. Love“, vorbeşte despre noi cazuri întâlnite în cabinetul său.
 
Una din specializările lui Cătălin Ilie este psihosexologia, ca atare el poate ajuta pacienţii care se confruntă cu probleme în viaţa sexuală. Dr.Love susţine că cea mai importantă problemă întâlnită la bărbaţi se numeşte “impotenţa anxioasă”.
“Stresul de zi cu zi, problemele zilnice, toate fac ca plăcerile sexuale să nu mai fie plăceri. Mai ales când partenera este de un timp îndelungat, de exemplu în cazul unui mariaj de vreo 20 de ani. Performanţele sexuale scad la bărbaţi. Dacă bărbatul va încerca să îşi facă o amantă, chipurile să îşi rezolve problemele sexuale, va observa ca teama şi emoţia va pune stăpânire pe el. Astfel apare impotenţa anxioasă. Mă întâlnesc în cabinet, frecvent, cu aceeaşi problemă: .
Sau viceversa: . La bărbaţi este unul din principalele probleme întâlnite în viaţa sexuală. La femei, în primul rând dispare apetitul sexual.
 
adevarul3Dispariţia apetitului sexual nu este o noutate. După o anumită perioadă de timp nici nu trebuie să existe probleme, stres, grji etc., pentru că această dorinţă sexuală dispare. Femeile sunt predispuse şi stărilor anxioase, depresive, sunt mult mai afectate de problemele de zi cu zi, femeile care nasc trebuie să ştie de depresia după naştere. Traumele, dispariţia unui părinte, unui prieten, toate acestea ne afectează, iar pe femei mai mult decât pe bărbat, astfel încât în aceste momente dispare apetitul sexual. Culmea este că, atunci când apar problemele, femeile tind să paseze problema către bărbat“, a explicat Cătălin Ilie. Medicul timişorean susţine că există terapie pentru aceste probleme, care se face atât individual, cât şi în cuplu.
“Trebuie stabilite stările emoţionale şi modul de funcţionare a individului”, a adăugat Dr.Love. "Sexul este la baza piramidei" Multă lume se întreabă cât de important este sexul într-o relaţie matură. Dr.Love susţine că viaţa sexuală este, pe o scară valorică de la 1 la 10, la nivelul 9. “Cheia succesului este relaţia în dormitor. Din păcate, foarte uşor renunţăm la această viaţă sexuală. Punem în faţă problemele de zi cu zi, grijile, stresul, munca. Femei s-au căsătorit cu barbaţi care nu erau foarte potenţi. Sau bărbaţi care nu aveau performanţe sexuale. Ele spuneau că e OK, e un om bun, sufletist, de familie, nu contează atât de mult sexul. Culmea că după un timp contează. Femeia care spune că nu contează dimensiunea, nici lungimea, nici durata, aceea va spune după un timp <îl vreau, îl doresc>.
 
Sexul este la baza piramidei în care noi procreem şi existăm. Prin sex ne concepem, cum să renunţăm la sex, cum să spunem că nu e important sexul”, afirmă psihoterapeutul Cătălin Ilie. "Femeile pot să vorbească de fanteziile lor o zi întreagă" Dr. Love susţine că a observant în cabinetul său că bărbaţii sunt mai deschişi să vorbească despre problemele lor sexuale decât femeile. “Bărbaţii sunt primii care apelează la mine. Este foarte curios. Ei vin prima dată cu aceste probleme. Îşi recunosc problemele sexuale şi fanteziile sexuale. Fanteziile lor sunt mult mai puţine comparativ cu cele ale femeilor. Ele au mult mai multe fantezii decât orice bărbat de pe această lume. Bărbaţii merg pe liniile clasice, eventual un sex în trei, cu condiţia să fie două femeie, eventual pe ideea de swing, mai o negresă, o chinezoaică, şi cam atâta. Femeile pot să vorbească de fanteziile lor o zi întreagă. Şi le pot avea pe toate într-una.
Un bărbat vine şi vorbeşte de una-două fantezii. Şi nimic ieşit din comun. Femeile au dorinţa sexuală mult mai mare decât bărbaţii, dar culmea este că la ele se termină mai repede”, a mai declarat Cătălin Ilie. “Din păcate uităm să spunem " Întrebat cum se poate descrie dragostea perfectă, din punct de vedere sexual, Cătălin Ilie susţine că aceasta apare înaintea actului fiziologic în sine. “Din păcate uităm să spunem , , <îmi doresc să fiu lângă tine>.
Astfel de cuvinte pregătesc tocmai relaţia sexuală. O floare trimisă înainte, un mesaj, o mângâiere, o privire caldă, poate o sticlă de vin, o masă pregătită de femeie în casă, toate sunt chiar un preludiu care se continuă cu actul sexual din dormitor. De multe ori avem nevoie de dragoste, nu de sex. Din punctul meu de vedere trebuie să aibă o durată foarte lungă ce există înainte şi după actul sexual”, a mai spus Dr. Love.