Distribuie aceste articol!
Pin It

60576613 1054943711357970 393082450676285440 nAfecțiunile psihice sunt problemele creierului sau a modului de gândire și acțiune?

Până în prezent specialiști au tot căutat să găsească cauza problemelor psihice motivând într-un fel sau altul afectarea atât fizică a creierului precum și lipsa unor anumiți factori sau componente care pot determina apariția bolilor psihice.

Din păcate și spun acest lucru cu mare părere de rău problemele și bolile psihice sunt datorate modului de gândire și de acțiune din viața voastră precum și a traumelor existente purtate și cărate dealungul timpului și nerezolvate.

Indiferent de nivelul de cultură, civilizație, educație, poziție socială, inteligență, etc. oamenii pot acționa greșit prin modul de gândire eronat fapt ce determină reacțiuni la acțiunile inteprinse care nu sunt tocmai pozitive în viața oamenilor și care prin cumul și nerezolvate în timp pot determina emoții și astfel stări diferite bazate pe vinovăție, resentimente, invidie, lipsa stimei de sine, etc.

Mecanismele de apărare atât ale corpului uman cât și ale creierului pot crea falsa impresie că se depășește momentul însă de fapt aceste lucruri rămân înmagazinate în subconștientul uman.

Mai devreme sau mai târziu acesta le scoate la iveal în timpul somnului prin vise sau coșmaruri sau chiar în timpul zilei prin anumite stări tensionate apărute din senin prin asemănarea sau suprapunerea unor întâmplări care retrezesc vechile acțiuni.

De aceea din păcate oamenii neinformați încep investigații asupra întregului corp până la examenele creierului rămânând surprinși de faptul că nimic edificator nu va demonstra trăirile, simțirile și stările lor.

Mai mult decât atât este aproape imposibil de acceptat faptul că tot ceea ce se întâmplă oamenilor cu afecțiuni psihice se datorează în mod direct modului de gândire și acțiune a lor ei devenid astfel responsabili de aceste afecțiuni.

De aceea situația devine mult mai gravă când aceștia vor căuta vinovați astfel încât să se exonereze de această problemă gâsind vinovați începând de la partenerii de viață, frați , părinți, vecini, prieteni și chiar medicii curanți.

Psihoterapia fiind un tabu la noi în țară, oamenii se îndreaptă spre tratamentele farmaceutice care pot ameliora simptomele dar nicidecum cauza.

Cabinet Psihoterapie și Psihologie Clinică

Timișoara

dr. Cătălin Ilie