Distribuie aceste articol!
Pin It

 60344280 1052398861612455 9033540495325790208 nAnxietatea este gravă?

Mulți oameni trăiesc azi cu acest diagnostic nevalorizat însușit pe informații de pe net sau folosit ca un cuvânt uzual, bagatelizat prin faptul că toată lumea are așa ceva și este absolut normal acestor timpuri în care stresul, grijile și binențeles nevoile vin la pachet cu acest lucru.

Atăt de folosit și uzual este acest diagnostic încât el este folosit cu o naturalețe înspăimântătoare atunci când oameni spun " am o mică anxietate" și binențeles geanta și poșeta le este plină de tot felul de produse care chiar dacă par naturale sau sunt farmaceutice se dau fără rețetă și costă foarte puțin care parcă vă îndeamnă să credeți că este ceva trecător care nu se poate agrava sau crea probleme mari în viitor.

Am întâlnit oameni care consumă medicamente de ani de zile că sunt anxioși și ei încă cred că acest lucru este normal, acest lucru demonstrând cele spuse mai sus.

Anxietatea este doar o etapă tranzitorie în viața umană din rău în foarte rău, fiind ultimul semnal de alarmă înaintea dezlăntuirii marelui dezastru, depresia.

Să nu uitați niciodată faptul că anxietatea este un cumul de mai multe frici adică un atac de panică multiplicat de mai multe ori în același timp astfel încât puterea lui nu vă mai dă nici o șansă să reacționați sau să simțiți pentru că corpul și mintea voastră întră în starea de șoc.

Toți oamenii care trec prin atacuri de panică rămân uimiți și marcați de gravitatea acestuia dar din păcate nu înțeleg nimic iar când acesta trece în faza următoare adică anxietate pentru că fricile se înmulțesc, consideră că ei sunt gata obișnuiți cu așa ceva deci vor face față.

Orice atac de panică netratat corect și credeți-mă tratamenutul nu înseamnă medicamente va trece în anxietate iar orice anxietate nevindecată la timpul ei va determina mai repede decât vă imaginați depresia.

Deci este anxietatea gravă?

Este cea mai gravă pentru tocmai simplul fapt că prevestește ceea ce va urma și pentru că de fapt este cel mai bun indicator al unei vieți pe care nu o trăiți corect.

Cabinet Psihoterapie și Psihologie Clinică

Timișoara

Dr. Cătălin Ilie