Distribuie aceste articol!
Pin It

 73498006 1196664103852596 7105595170107686912 nAtacul de panică, anxietatea, depresia favorizează Covid ?

Este prematur să vorbim despre studiile ștințifice ce vor demonstra acest lucru însă este exident că orice dezechilibru psihic favorizează apariția bolilor în viața umană.

Ce este foarte grav este că atât în bolile psihice cât și Covid una din afecțiunile comune afectează și acționează pe sistemul respirator iar cum deja absolut toată lumea deja este familiarizată cu faptul că în atacul de panică predomină lipsa aerului și respirația îngreunată iar în covid lipsa oxigenului amândouă afecțiunile se vor potența iar evoluția boli va fi una foarte gravă.

Deci bolile psihice vor influența Covidul atât prin scăderea imunității cât și simptomatic iar cel mai important prin lipsa motivației pozitive de a ieși din lupta cu această boală precum și alte boli.

Este aproape inimaginabil faptul că oamenii încă nu realizează că sănătății psihice trebuie să îi acordați prioritate tocmai pentru a preveni bolile fizice sau pentru a contribui la vindecarea lor întrum mod mai alert și mai ușor.

Timpul, studiile post traumatice, studiile evoluției multor boli vor demonstra cu certitudine scriptic acest lucru însă pentru mulți oameni acest lucru poate fi tardiv.

Având grijă de psihicul vostru de multe ori pornește de la faptul că trebuie să realizați tocmai că nu sunteți în stare să aveți grijă de el fiind bombardați zilnic de probleme, stres, traumele trecutului, acțiuni și decizii luate pe fugă în compromis având nevoie de ajutor specializat pentru că nici o problemă nu se rezolvă de la sine și evoluția acestora se înrăutățește până la imposibilitatea vindecării.

Cabinet psihoterapie și Psihologie Clinică

Timișoara

Dr. Cătătlin Ilie