Distribuie aceste articol!
Pin It

Aveți grijă la nevoia de a avea nevoi!

Vă întrebați de ce oamenii ajung la un moment dat să spună că cel mai important este să fie sănătate?

La această concluzie ajung mult prea târziu când în toată alergătura vieții după nevoile de A FI sau A AVEA tocmai sănătatea lor devine foarte șubredă.

Atunci realizează că și ceea ce este biblic confirmă faptul că nimic din toate lucrurile materiale nu au nici o valoare.

În disperarea de a avea nevoi pierdeți exact esența vieții care chiar prin simplitatea ei își arată frumusețea.

Azi oamenii caută fericirea de moment care din păcate a ajuns să țină chiar un moment dar un moment atât de neimportant încât nici măcar nu este imortalizat în amintirile vieții.

Cred că fiecare om poate înțelege ceea ce spun când își poate aduce aminte primul sărut, prima zi la școală , prima iubire, etc.

Azi creați momente false care din păcate nu pot aduce decât o fericire de moment.

Sincer, sunt bune și acestea…de moment, pentru că este atâta tristețe și nefericire încât orice absolut orice devine un rău-bun.

V-ați întrebat vreodată de ce tinerii se droghează, consumă alcool, aventuri de o noapte etc. ?

Tocmai pentru că sunt nefericiți!

Cu toate că ați încercat să le oferiți absolut de toate să le satisfaceți toate nevoile, cu toate acestea ei fug către aceste lucruri.

Căutați simplitatea unei vieți și veți găsi liniștea și pacea și veți avea timp îndeajuns să puteți găsi chiar adevărata iubire.

Atunci o să înțelegeți că nici hainele cele mai scumpe , nici mașinile sau casele cele mai mari sau excursiile în locurile exotice nu mai contează, iar un colț de pâine este mult mai gustos și hrănitor decât orice mâncare la restaurante cu multe stele Michelin.

Cabinet Psihoterapie și Psihologie Clinică

Timișoara

Dr. Cătălin Ilie