Distribuie aceste articol!
Pin It

 45610248 941879819331027 4806728841345105920 nCând oamenii sunt prea puternici să creadă că au boli psihice demonstrează cât de slabi sunt!

În aceste vremuri bolile psihice sunt cele mai prezente în viața de zi cu zi și  dacă s-ar lucra statistic asupra acestora cred că cifrele ar fi absolut înspăimântătoare.

Din păcate acest lucru nu este posibil deoarece nimeni nu poate admite că are probleme psihice.

Curios dar azi oamenii trăiesc pe medicamente chiar ale bolilor psihice și începând de la lipsa somnului, agitația, stresul care pot părea că sunt niște lucruri minore devin dependenți de produse farmaceutice pentru a-și putea trăi viața.

De altfel nici măcar în depresiile crunte oamenii consideră că nu au probleme psihice, singurul lucru care îi poate aduce în cabinete fiind “banalul” atac de panică care după ce trece consideră că a fost o mică eroare.

Sunt peste 500 de boli psihice și îmi este greu să cred că nu vă dați seama că și toate celălalte boli fizice pleacă tot de la cap însă mai bine oamenii găsesc tot felul de scuze decât să accepte bolile psihice.

Cel mai frumos exemplu posibil a fost a unui pacient care mă ruga să îi spun că are cancer decât să îi spun că are o afecțiune psihică.

Din păcate viața aceasta este doar în mâinile voastre și deciziile le luați doar cu mintea voastră deci dacă voi nu vreți să acceptați aceste lucruri din păcate vă veți confrunta cu ce este cel mai grav.

Bolile psihice nu trec de la sine, ele nu se vindecă în timp, ele nu dispar precum au apărut, nu se vindecă chirurgical sau cu medicamente iar ignoranța și nepăsarea nu face altceva decât să le acutizeze.

Sunteți responsabili de viața voastră.

Cabinet Psihoterapie și Psihologie Clinică

Timișoara

Dr. Cătălin ilie