Distribuie aceste articol!
Pin It

 73498006 1196664103852596 7105595170107686912 nCare este rolul medicamentelor în atacul de panică, anxietate și depresie?

Medicamentele în aceste boli psihice au un rol important aplicate rapid la început și bine-nțeles în fază finală a evoluției acestor boli însă rolul major de fapt îl are omul.

La început atunci când aceste probleme psihice apar prin acel șoc, rolul medicamentelor este de a ușura impactul acestora asupra trupului , de aceea medicamentele care se vor aplica în cazul atacurilor de panică, anxietății, depresiei vor avea un rol de liniștire, de calmare, sau de adormire.

La sfârșit adică când boala are o evoluție cronică și bolile psihice deja au acaparat modul de viață a oamenilor se vor aplica pentru ca oamenii să poată supraviețui în prezența lor.

Ce se întâmplă de fapt între perioada de instalare adică atunci când apar pentru prima dată și faza cronică?

Orice psihiatru , psihoterapeut, chiar și farmacist de pe planeta aceasta ar trebui să vă informeze că aceste medicamente nu vă rezolvă problemele adică acestea nu vă vindecă , ele având rolul de a vă oferi un răgaz pentru ca voi să aveți timp să lucrați și să vindecați adevărata problemă care va adus în viață aceste probleme psihice.

Ca să mă înțelegeți, mai simplu, vă voi spune că atacurile de panică , anxietatea, depresia pot fi determinate de divorțuri, pierderea locului de muncă, pierderea unor persoane dragi, pierderea unor sume de bani sau bunuri materiale, traume ale trecutului ascunse cu grijă de voi, stresul unei vieți trăite pe fugă, etc., deci, în această lume absolut nu pot exista medicamente care să vă rezolve aceste probleme voi rămânând singurii responsabil de modul cum vindecați, reparați, sau rezolvați aceste probleme ale vieții.

Astfel că , medicamentele au rolul de a vă liniști pentru ca apoi să lucrați asupra problemelor însă oamenii fac două tipuri de greșeli, unul că vor continua pe medicamente pentru că sedați par că duc mai ușor problemele vieții ( duc dar nu le rezolvă) și a doua problemă este că după ce au luat medicamente și au văzut că e mai ușor cred că problema psihică a trecut și problema vieții se va rezolva cumva.

De acea o să vedeți că oamenii care au trecut prin boli psihice și ori sunt în continuare perioade lungi, ani de zile pe medicamente sau chiar dacă la început păreau că și-au revenit o să vedeți că problemele reapar sub o altă formă și din nou revin pe tratament medicamentos.

Ca să rezum, din păcate în aceste afecțiuni psihice vă rog să înțelegeți că medicamentele nu vă vor vindeca, “uitarea” prin “timpul le rezolvă pe toate” nu este o soluție viabilă, iar faptul că după medicamente voi credeți că sunteți puternici și veți rezolva de acum încolo problemele vieții nu are o bază stabilă funcțională.

Singurul tratament în afecțiunile psihice sunt ședințele de psihoterapie care în funcție de problema cu care vă confruntați prin tehnicile aplicate vă pot face să vizualizați, să înțelegeți, să iertați, să acceptați și să transformați lucrurile negative astfel ca în prezent să puteți funcționa fără a vă împiedica de vechile probleme sau a crea altele.

Cabinet psihoterapie și Psihologie Clinică

Timișoara

Dr. Cătălin Ilie