Distribuie aceste articol!
Pin It

60344280 1052398861612455 9033540495325790208 nCât de mult afectează relația sexuală relația de cuplu?

Prea mult sau prea puțin sunt dorințele sexuale raportate la un cuplu normal, normal astfel încât acesta să fie funcțional și iată că începem din nou să ne raportăm la timpurile de azi în care datorită stresului, problemelor de zi cu zi sexul în familie începe să dispară încet dar sigur ca și mamuții de pe terra.

Evident că acest lucru exact ca și bolile psihice dealtfel sunt un subiect tabu și toată lumea crede că gestionează și manageriază bine această problemă însă adevărul este că acest lucru devine dezastruos.

Și dacă la început cuplurile exagerau ca mai apoi să intre în rutină exact atunci când este nevoie cel mai mult de sex atât pentru sănătatea cuplului cât și pentru cea fizică el dispare cu desăvârșire lăsând loc unor practici înlocuitoare surogat care să rezolve aceste nevoi.

Din nou am să apelez la statistică și aceasta demonstrează că majoritatea divorțurilor invocă chiar  sexul precar din relațiile pe care oamenii le au și așa cum spuneam prin compensarea acestuia încep să facă greșeli, mult prea multe greșeli.

Culmea culmilor este că în nepracticarea lui este invocat stressul, tensiunile zilnicie în condițiile în care sexul este de fapt o acțiune destresoare, care elimină tensiunea și poate induce somnul prin eliberarea tensiunilor musculare după practicarea lui.

Din păcate pentru practicarea lui nu ca un sport sau o nevoie fiziologică ce sta la baza piramidei funcționării normale umane este nevoie de un factor foarte important și determinant iar acest lucru este cel mai important în ceea ce înseamnă o relație de cuplu.

IUBIREA!

Cabinet Psihoterapie și Psihologie Clinică

Timișoara

Dr. Cătălin Ilie