Distribuie aceste articol!
Pin It

 catalinilie1Cât de mult contează credința în afecțiunile psihice?

În aceste vremuri zbuciumate, agitate în care nevoile umane sunt nesecate, evident că pentru a stopa apariția afecțiunilor psihice oamenii au nevoie de pace, liniște, de momentul de refacere.

Chiar dacă există duminică, sărbători oficiale, concedii din păcate acestea nicidecum nu reprezintă un moment de liniște ba mai mult reprezintă o agitație și mai mare.

Există trei locuri în care oamenii să își găsească pacea interioară iar acest lucru reprezintă trinitatea unei vieți frumoase dar cum nimic nu este perfect din păcate și doar două ar fi de ajuns pentru liniștea voastră.

Aceste trei locuri sunt serviciul, familia și credința și așa cum vă spuneam de fiecare dată din păcate serviciul nu poate reprezenta un refugiu chiar dacă psihologic vorbind de multe ori apar probleme denumite generic workaholic unde oamenii fug către muncă pentru a scăpa de alte griji.

Familia, cred că nu mai este nici o noutate că nicidecum nu poate reprezenta o oază de liniște pentru că problemele tot mai mari și mai dese apărute în relațiile de cuplu se quantizează azi statistic pe treptele tribunalului iar cifrele vor atinge în curând 100%  în nefuncționarea cuplului iar acest lucru se datorează alegerilor pe grabă, în disperare, compromisurilor, etc.

Deci rămâne credința care culmea culmilor este lăsată pe ultimul loc și am să fiu foarte sincer această credință indiferent de religie are puterea ca element singur să vă rezolve afecțiunile psihice însă la fel cum faceți și cu psihoterapia adică aveți nevoie doar în ultimul moment exact așa faceți și cu credința apelând la ea doar atunci când pare că nu mai sunt soluții.

De fiecare dată spun pacienților mei că cine ÎL găsește pe Dumnezeu ( Buddha, Alah sau oricare ar fi denumirea acestuia în funcție de religia fiecăruia) își va găsi liniștea în viață dar din păcate chiar dacă pare ușor acest lucru este foarte greu de înfăptuit.

Însă răspunsul la întrebarea dacă ajută credința în afecțiunile psihice răspunsul meu este întotdeauna afirmativ.

Cabinet psihoterapie și Psihologie Clinică

Timișoara

Dr. Cătălin Ilie