Distribuie aceste articol!
Pin It

 60576613 1054943711357970 393082450676285440 nCe provoacă cu adevărat insomniile?

În tabloul clinic al bolilor existente în lumea aceasta prea puține boli se caracterizează la simptome prin diminuarea sau lipsa somnului însă la toate bolile psihice acestea sunt prezente.

Ceea ce este foarte grav și mai ales la noi în țară este problema cu care oameni vor să admită, să conștientizeze și să înțeleagă că oricine poate avea probleme psihice.

Problemele psihice au fost înțelese și caracterizate ca fiind nebunie iar acest lucru se datorează unei greșite informări dealungul timpul.

Azi e mult mai ușor să înțelegeți dacă binențeles vreți că o bună parte din problemele psihice nu au nici  o legătură cu nebunia însă netratate au posibilitatea să determine acest lucru.

Insomnia este unul din simptomele care chiar dacă poate părea insignifiant în tabloul clinic al bolilor psihice reprezintă o problemă majoră în timp favorizând și potențând celălalte simptome ale bolilor psihice.

Insomnia pare ușor de tratat la prima vedere farmaceutic vorbind prin administrarea de somnifere însă adevărul este că este cel mai greu de tratat.

Indiferent de medicația administrată naturistă sau farmaceutică insomnia nu poate fi tratată ea fiind determinată de zgomotul gândurilor repetitive care pun stăpânire treptat pe mintea umană.

Este curios faptul că, chiar dacă insomnia este determinată de gândurile repetitive oamenii nu pot realiza și conștientiza acest lucru acuzând la început oboseala prea mare, excesul de cofeină, vremea sau alți diverși factori care în principiu pot determina această problemă însă nu pe termen lung.

Astfel că oamenii încep să creadă că aceste insomnii se datorează chiar vârstei pe care o au și mare greșeală fac.

Lipsa somnului este o problemă majoră în viața oamenilor și trebuie tratată ea însăși ca o boală de sine stătătoare însă repet faptul că modul de abordare a acestei probleme este unul greșit oamenii căutând să vindece simptomele și nicidecum cauza.

Cabinet Psihoterapie și Psihologie Clinică

Timișoara

dr. Cătătlin Ilie