Distribuie aceste articol!
Pin It

73498006 1196664103852596 7105595170107686912 nDacă comunicarea este o artă, de ce există atât de multe divorțuri?

Comunicarea este unul din factorii importanți ai menținerii echilibrului într-o relație, într-o viață iar alături de respect și sex aceasta determină continuitatea și depășirea problemelor care pot apare în viața de cuplu.

Comunicarea este o artă iar oamenii în general cred că o stăpânesc datorită faptului că au învățat în școală și acasă o limbă de comunicare precum și anumite reușite din viața de zi cu zi, examene, angajări, negocieri, etc.

Din păcate comunicarea reprezintă cu totul altceva decât vorbirea unei limbi, negociere și cunoașterea gesturilor atât verbale cât și non verbale, ea ridicându-se deasupra nivelului de cunoștiințe și constituind o artă.

Evident probabil majoritatea din dorința de cunoaștere au citit câte o carte despre comunicare însă cu siguranță acest lucru nu este de ajuns.

Stăpânirea comunicării înseamnă aducerea liniștii, continuității, escaladării posibilelor conflicte, negocierii astfel încât rezultatul să fie un câștig de ambele părți chiar dacă doar o parte stăpânește arta comunicării,deci nu este obligatoriu ca ambele părți ale relației să fie cunoscători ai comunicării pentru a putea depăși conflictele sau problemele ce periclitează cuplul.

Ceea ce este grav este faptul că este greu de acceptat faptul că nu cunoști nimic despre comunicare ba chiar oamenii se avântă să spună că ei chiar știu acest lucru fapt care duce inevitabil mai devreme sau mai târziu la apariția problemelor majore ale familiei.

În trio-ul RESPECT-COMUNICARE- SEX vă readuc aminte pierderea unuia dintre factori duce la deteriorarea și distrugerii relației în timp.

Dacă comunicarea este o artă cu siguranță este nevoie de mult timp, perseverență și multă stimă de sine pentru a putea ajunge la stăpânirea ei astfel ca în relațiile de azi să domnească pacea.

Mijloacele moderne de azi de comunicare nicidecum nu favorizează acest lucru iar ca dovadă dau exemplu în care într-o familie oamenii comunică prin mesaje din camere alăturate.

Întotdeauna trebuie să știți ceea ce vă doriți de la viață și să înțelegeți că arta nu este un talent deci nu se află în voi și cunoașterea vă poate aduce fericire.

Cabinet Psihoterapie și Psihologie clinică

Timișoara

dr. Cătălin Ilie