De ce anxietatea nu este considerată o problemă când de fapt este liantul celor mai grave 2 boli psihice?
Aș vrea să pornesc de la faptul că absolut nimeni nu poate accepta azi bolile psihice care în mintea oamenilor semnifică nebunia iar această ignorantă luptă de a demonstra contrariul nu face decât ca orice boală psihică indiferent de natură și intensitate să devină prin netratarea corectă o problemă majoră!
Ca să fiu mai bine înțeles anxietatea se instalează în mintea și corpul uman după ce în prealabil a existat deja o frică,o teamă, o traumă care în mod inevitabil a determinat un atac de panică.
Atacurile de panică au diferite intensități iar mulți oameni îl resimt ca o agitație mai mare, puțin mai mult stres, etc. lucruri false bazate pe oboseală, consum de cafea,ș.a.m.d.
Anxietatea apare după netratarea corectă a atacurilor de panică și este determinată de fricile multiple care se cumulează dar evolueză cu intensitatea mai mică deoarece oamenii deja sau obișnuit prin mecanismele de apărare cu atacurile de panică sau prin tratarea farmaceutică a lor iar cel mai grav lucru este că termenul anxios a devenit atât de popular și des folosit încât parcă face parte din viața umană normală.
Așa cum spuneam anxietatea face legătura sau este puntea dintre atacurile de panică și depresie deci cu alte cuvinte este cel mai mare semnal de alarmă că atacurile de panică nu sunt tratate corect și că se apropie cea mai gravă boală psihică depresia care de fapt este incorect denumită cea mai gravă pentru că orice problemă psihică indiferent de denumirea diagnosticului sau intensitate este la fel de gravă.
Orice boală psihică tratată corect de la început are vindecare, niciodată bolile psihice nu apar din senin însă acest lucru este greu de acceptat și mai ales de tratat pentru că tratamentul începe de fapt cu cel terapeutic și abia apoi în formele grave cu cel medicamentos iar prin faptul că oamenii nu acceptă problemele psihice prin sentimentul de vinovăție, rușine, etc se grăbesc spre vindecarea farmaceutică care din păcate este incompletă și neeficace fă
ră intervenția terapeutică.
De aceea anxietatea ar trebui considerată ultima șansă de vindecare corectă și în toatalitate a problemelor psihice și așa cum spuneam să fie considerată ultimul semnal de alarmă înaintea apariției depresiei.
Deciziile întotdeauna vă vor aparține.
Cabinet Psihoterapie și Psihologie Clinică
Timișoara
Dr. Cătătlin Ilie