Distribuie aceste articol!
Pin It

 45610248 941879819331027 4806728841345105920 nDe ce apariția copiilor în viața unui cuplu duce la apariția rupturilor?

Este foarte ciudat dar tocmai apariția copiilor în viața de cuplu, de familie ar trebui să le facă să fie mai unite, mai frumoase și mai împlinite.

Din păcate lucrurile nu stau așa în momentul de față în România, iar acest lucru se datorează COMPROMISULUI pe care partenerii îl fac atunci când hotărăsc să pornească la drum împreună.

Pentru ca doi oameni să se potrivească și să poată forma un cuplu adevărat atât legal cât și spiritual oamenii trebuie să se potrivească absolut perfect, să se completeze și să se valorizeze astfel ca trio-ul RESPECT  COMUNICARE, SEX să fie funcțional în proporție de 100% .

Orce breșă în această relație este ca o fisură la temelia casei care odată cu timpul se lărgește și producere  căderea acesteia.

Curios este că oamenii știu că, copiii pot lega familiile și de aceea în mod subconștient adaugă încă un motiv pentru ai avea, ceea ce nu știu însă este că apar câțiva factori care erodează foarte rapid ceea ce credeau că au fondat ca temelie trainică.

Depresia post-partum este un prim factor major în dezechilibrul familiei atunci când apare un copil, apoi faptul că mama este foarte atașată de copil lăsând bărbatul pe planul al doilea provoacă o și mai mare depărtare.

În aceste momente traumele trecutului precum și compromisurile făcute pentru ca o relație să fie funcțională ies puternic la iveală iar nevoile sexuale care sunt puse pe poziția stand-by fac să apară primele rupturi majore.

Apoi cu timpul, dedicare vieții pentru creșterea copilului uitând faptul că fiecare dintre voi este cea mai importantă persoană în această viață vă pune pe voi înșivă într-o poziție secundă față de propria viață astfel că vă veți pierde stima de sine iar faptul că vă face să vă simțiți bătrâni să acționați cu disperare pentru a recupera acest lucru dar într-un mod distructiv față de ceea ce înseamnă relația de cuplu.

Relația RESPECT, COMUNICARE , SEX devenind  doar parțial existentă sau inexistentă.

Criza de la 40 de ani care de fapt reprezintă o depresie atât a bărbaților cât și a femeilor care azi apare mult mai devreme nu face altceva decât să dărâme construcția pe care voi o credeați indistructibilă la început.

Ca urmare a acestor lucruri și bine-nțeles multe altele relația de familie are două posibilități și anume să existe plutind ca o barcă în derivă, având la bord doi vecini de apartament sau bine-nțeles să se termine printr-un divorț.

Însă din păcate nicidecum copiii nu vă aduc acest lucru în familia voastră ci doar confirmă faptul că încă de la început voi doi…NU VĂ POTRIVIȚI, IAR ORICE COMPROMIS AL VIEȚI INDIFERECT CÂT DE MIC ESTE LA UN MOMENT DAT O SĂ PRODUCĂ O TRAUMĂ ȘI MAI MARE.

Cabinet Psihoterapie și Psihologie Clinică

Timișoara

Dr. Cătălin Ilie