De ce atacul de panică este atât de înspăimântător!
Aproape toți oamenii au trecut cel puțin o dată în viața lor printr-un atac de panică.
Unii l-au ignorat alții l-au pus pe seama cofeinei, stresului, sau băuturilor energizante consumate excesiv și combinate cu lipsa somnului însă majoritatea le-au exacerbat.
Astfel încât mai devreme sau mai târziu au ajuns la ugențe chemând ambulanța.
Acest lucru este datorat faptului că pentru prima dată oamenii simt că nu mai au control asupra corpului lor.
De fapt se pierde controlul gândurilor minții iar ceea ce ar trebui să realizeze oamenii este că atunci când mintea nu mai funcționează în parametrii normali corpul intră în stare de șoc.
Cu alte cuvinte atacul de panică este un "cârcel " pus pe întregul corp astfel că veți resimți dureri, amorțeală etc. pe majoritatea zonelor.
Evident că pentru a vă proteja sănătatea veți începe o serie întreagă de analize, analize la care veți opține rezultate care nu determină aceste stări.
Mulți oameni confuzi vor începe tratamente pentru diverse alte boli însă atacul de panică va reapare.
Cel mai grav lucru este că se începe cu tratarea corpului care reprezintă întârziera tratării problemei principale și anume faptul că atacurile de panică pornesc de la cap.
Științific,medical și tehnic acest lucru este greu de evidențiat fiind mai puțin vizibil pe aparate tomograf, ekg, rmn sau chiar prin analizele sângelui.
Gândiți-vă la comparația pe care am făcut-o cu un cârcel.
De foarte multe ori oamenii când ajung la urgențe atacul de panică nici nu mai este.
Atacurile de panică vin de la frici care produc șocuri iar tratamentele medicamentoase nu pot prevenii acest lucru de aceea tratamentul atacurilor de panică este doar prin psihoterapie.
Acest lucru îngreunează foarte mult tratamentul pentru că nimeni nu poate accepta că acest lucru se datorează problemelor la cap deci vor agrea alte diagnostice ale bolilor corpului existente.
Atacurile de panică apărute recent se pot trata în câteva ședințe aplicând terapii cognitiv-comportamentale, gestalt sau terapia pozitivă.
Cabinet Psihoterapie și Psihologie clinică
Timișoara
Dr. Cătălin Ilie