Distribuie aceste articol!
Pin It

 46085516 944691625716513 5336311305512943616 nDe ce atacul de panică crează panică în viața oamenilor?

Atacul de panică este singura boală care afectează din prima toate cele 5 aparate ale corpului uman și apare aparent din senin manifestându-se la maximă intensitate.

Foarte rar în general bolile afectează 2-3 din aparatele corpului uman iar acest lucru de obicei se întâmplă treptat, dar în cazul atacurilor de panică corpul uman este afectat în totalitate.

Absolut toată lumea vorbește de apariția acestuia ”din senin” iar când se declanșează pare că oamenii se confruntă cu “moartea”.

Le este frică oamenilor de moarte?

Din păcate prin însăși acțiunile , modul de gândire sau  de viață oamenii sunt demonstrează că sunt imuni la frica de moarte dar această percepție se schimbă totalmente la întâlnirea cu atacurile de panică ba chiar mai mult, frica de moarte devine o exacerbare în viața pe care o vor trăi după apariția atacurilor de panică.

Ce se întâmplă de fapt?

Aparatul cardiovascular, respirator, digestiv, excretor și reproducător par să nu mai funcționeze normal oamenii simțind pentru prima dată ce înseamnă să piardă controlul asupra tot ceea ce reprezintă ei.

De aceea vor face cele mai mari greșeli încă de la început și anume faptul că vor porni o serie întreagă de investigații specifice sau generale pe fiecare aparat în parte evident ignorând cu bună știință cel mai important lucru și anume că toate aceste lucruri pornesc de la o afecțiune psihică.

Intervenția rapidă în intervalul de maxim o lună de la apariția atacurilor de panică se poate rezolva chiar și într-o singură ședință terapeutică însă azi oamenii trăiesc conviețuind cu atacurile de panică chiar ani de zile crezând că odată , cândva acestea vor fi vindecate medicamentos sau vor trece de la sine.

Între timp de fapt se instalează anxietate ca mai apoi să apară depresia boli mult mai grave dacă vă puteți imagina decât acest aparent simplu atac de panică.

Cabinet psihoterapie și Psihologie Clinică

Timișoara

Dr. Cătălin Ilie