Distribuie aceste articol!
Pin It

2020 06 02 De ce atacul de panică nu este considerată o boală psihică la început???

Dacă oamenii ar avea maturitatea să înțeleagă că și bolile psihice sunt același lucru ca și bolile fizice sunt convins că mult mai multe cazuri ar fi rezolvate fără să se ajungă la intervanții majore.

Din păcate bolile psihice sunt și vor mai fi mult timp un subiect tabu pentru că azi în România nimeni nu vrea să fie nebun, însă tocmai această percepție greșită face ca spitalele de nebuni să fie atât de pline.

Evident că în atacurile de panică foarte intense sunt simptomele fizice care afectează sistemul locomotor, cardio vascular, respirator, etc dar ceea ce evită oamenii să recunoască sau să spună este că acest lucru nu apare dintr-o dată brusc și din senin când viața era frumoasă ci apare pe fondul unor gânduri ciclice care crează stresul, insomnia etc.

Abia apoi apar simptomele fizice și cum oamenii cred că lor nu li se putea întâmpla niciodată lor așa ceva este clar că încep absolut pornind pe un drum greșit care prin trecerea timpului face ca problema să se agraveze foarte mult.

Medicii de la spitalele de urgență, cardiologii, endocrinologii, etc. evident că vă vor face toate investigațiile și probabil că vă pot găsi și ceva dar ceva care nu este responsabil de stările voastre iar cel mai important că și dacă realizează că problema voastră este una psihică vă sugerează foarte subtil acest lucru tocmai pentru a evita orice fel de conflict.

Imaginați-vă că un om normal însoțit de familia îngrijorată merge la urgențe acuzând înțepături în piept, amorțeala mâinii și piciorului stâng deci semne ale unui preinfarct și medicul îi spune direct că de fapt are o problemă la cap, vă dați seama ce s-ar putea întâmpla.

Așa că după ce o să treceți prin toate analizele, medicii specialiști, tratamente pentru diferite afecțiuni la un momendat o să acceptați că trebuie să vedeți și un psihoterapeut dar din păcate niciodată nu este prea târziu nu este valabil în cazul bolilor psihice.

Astfel că dacă nu se intervine rapid în cazul atacurilor de panică acestea trec aproape imediat în anxietate, intervenția fiind mult mai gra în astfel de cazuri și vreau neapărat să specific că atacurile de panică NU SE POT VINDECA CU MEDICAMENTE NICI FARMACEUTICE ȘI NICI NATURISTE ȘI NIC SĂ NU VĂ IMAGINAȚI MĂCAR FAPTUL CĂ VOR TRECE DE LA SINE.

Decizia însă vă aparține pentru că între noi fie vorba fiecare om care are atacuri de panică știe încă de la început exact ceea ce are iar toate acțiunile pe care le inteprinde în afară de a merge direct către un consult psihoterapeutic îi agravează mult mai mult această stare

Cabinet psihoterapie și Psihologie Clinică

Timișoara

Dr. Cătălin Ilie