Distribuie aceste articol!
Pin It

 43115270 923978724454470 2137990627814539264 nDe ce copiii aduc divorțul în familie?

Ciudat este faptul că apariția copiilor într-o familie reprezintă cea mai mare bucurie, cu toate acestea ei produc cea mai mare ruptură în relația soț-soție.

Primul factor care este și cel mai determinant este depresia postpartum, afecțiune psihică neluată în seamă de femei chiar dacă medicii ginecologi o anunță ca făcând parte din viața de după naștere.

Multe femei se mândresc cu faptul că nu au avut așa ceva sau că au reușit să depășească acest lucru, de fapt fiind o mare minciună pentru că nu înțeleg ce este depresia postpartum.

Depresia postpartum nu este diferită absolut deloc de o depresie obișnuită  și așa cum spuneam și o descriam mereu ea se instalează ușor aproape pe nesimțite scoțând la iveală toate nemulțumirile vechi împreună cu cele noi și chiar cele viitoare.

Astfel că orice compromis a existat în relația voastră (și ca să fim sinceri azi în România nu există relație fără compromis) se exacerbează creând o prăpastie din ce în ce mai mare în relația voastră, pe de altă parte dragostea care se canalizează către copil răcește legătura dintre voi.

Nevoile bărbaților cresc pe măsură ce nevoile femeilor scad din punct de vedere sexual, transformarea femeii din tânără adolescentă în mamă responsabilă aduce un cutremur major în viața de cuplu.

Până la divorț mai este doar un singur pas, pas pus pe seama apariției terțelor persoane sub denumirea de amanți.

Din păcate trebuie să vă spun că nicidecum amanții nu sunt de vină pentru divorțurile ce se vor produce ci doar nemulțumirile unei relații compromis ce ies la suprafață.

Rezultă astfel faptul că nici copiii nu sunt de vină în producerea divorțurilor ei fiind de fapt un factor declanșator a unor nemulțumiri a unei boli psihice ( ca să nu vă mai prefaceți că nu știați) care de fapt deja exista în voi.

Evident din aceste situați de fapt ei sunt cei care vor suferii cel mai mult astfel că depresia se va transmite mai departe generații de generații.

Cabinet Psihoterapie și Psihologie Clinică

Timișoara

Dr. Cătălin Ilie