Distribuie aceste articol!
Pin It

73498006 1196664103852596 7105595170107686912 nDe ce depresia este cea mai gravă boală?

Azi există multe boli pe acest pământ, una mai gravă decât alta însă cea mai urâtă boală de pe această planetă este și va rămâne depresia.

Oamenii se pot adapta durerii indiferent cât de intensă este, oamenii chiar pot accepta și se pot împăca cu ideea morții însă tristeța aceea apăsătoare care golește sufletul este absolut insuportabilă.

Tratamentul medicamentos în depresii este bazat pe calmante iar cine a văzut sau a trecut prin depresii știe că acestea absolut nu își pot face efectul indiferent de cantitatea luată  acest lucru  datorându-se faptului că dacă în alte boli cu adevărat există dureri fizice asupra organelor, membrelor, etc , în depresii doare sufletul.

Ei bine acest suflet nu este identificat anatomic medical nici ca localizare dar nici ca formă, mărime sau chiar funcționalitate, însa când acesta  doare suferința este absolut inimaginabilă.

Oamenii ascund depresia, fie că nu știu ce este și încearcă să găsească alte boli care le determină această stare, fie că știu dar nu vor să recunoască problema cu care se confruntă, fie că își aplică singuri tot felul de remedii și trăiesc cu speranța că aceasta se va vindeca de la sine.

Din păcate parțial au dreptate pentru că depresia este parșivă și instalarea ei se face în timp lăsând loc interpretării umane "la's că trece și asta...mai rău să nu fie" iar acest mod parșiv de acțiune a depresiei are rolul de a păcăli mecanismele de apărare a corpului uman astfel ca atunci când aceasta este instalată în totalitate omul să nu mai poată acționa în nici un fel.

Dacă la bolile acestei lumi există tratamente, soluții sau posibilitatea de a se descoperii remedii tocmai pentru că boala este localizată la un organ bine definit în depresii nu au fost, nu sunt și nici nu se vor descoperii soluții pentru că această boală este dată chiar de oameni și anume de problemele, traumele, șocurile, neâmplinirile, etc. specifice vieții lor proprii.

Deci niciodată nimeni nu va lucra să creeze fiecărui om în parte un medicament asta dacă nu înțelegeți faptul că este imposibil de făcut un medicament pentru suflet prin simplul fapt că acesta medical vorbind nu există.

Evident că există vindecare însă aceasta se poate face cu adevărat la oamenii care își conștientizează boala și au curajul să se confrunte cu propriile probleme de asemenea există și un medicament însă dacă sufletul nu există IUBIREA cu siguranță este doar o himeră, pentru că azi toată lumea are parte de iubire dar cu toate acestea depresia este boala secolului.

Cabinet Psihoterapie și Psihologie Clinică

Timișoara

Dr. Cătălin Ilie