Distribuie aceste articol!
Pin It

14.46.07 De ce după căsătorie cad măștile?

Cred că nu mai este nici o noutate pentru nimeni propoziția " la început era altfel" și fiecare dintre voi indiferent de relațiile pe cale le-ați avut v-ați confruntat cu acest lucru...de fiecare dată.

DE FIECARE DATĂ!

De ce oamenii sunt altfel, de ce oamenii se schimbă, de ce la început erau mai buni, de ce la început părea că vă potriveați sunt întrebări care vă macină și nu găsiți răspunsul ca apoi să întrebați pe alții care încearcă tot felul de soluții pentru a vă convinge ori că nu este așa ori că așa este normal și la toată lumea iar într-un final când ajungeți să aveți probleme mari și să întrebați avocații, preoții sau pastorii și bine-nțeles psihoterapeuții.

Dintre aceștia toți vă vor da un răspuns însă niciodată nimeni nu își va asuma faptul că ADEVĂRUL nu poate fi spus pentru că acesta vă vizează doar pe voi înșivă.

La început era altfel pentru că VĂ MINȚEAȚI și pentru că voi credeați că veți putea îndrepta ceea ce este rău, puteați schimba ceea ce nu vă place.

La început era altfel pentru că știați că dacă nu arătați bunătate, înțelegere, bună voie, atașament nimeni nu v-ar fi acceptat în viață alături.

La început era altfel pentru că aveați o nevoie.

IUBIREA NU ESTE O NEVOIE, IUBIREA ESTE CEA CARE ÎMPLINEȘTE ȘI DESĂVÂRȘEȘTE OMUL , ESTE CEA CARE CU ADEVĂRAT ADUCE SCHIMBARE ÎN VIAȚA OAMENILOR ÎN BINE DEFINITIV ȘI IREVOCABIL!

Însă acolo unde nu este iubire după ce relația se consolidează, se definitivează, se pecetluiește atât în fața ofițerilor de stare civilă cât și în fața bisericilor (pentru că îmi este greu să cred că un om poate să jure iubire veșnică în fața lui Dumnezeu și apoi să păcătuiască prin indiferent ce mijloace) după ce actul oficial sa consumat deveniți proprietate cu acte oficiale în regulă.

Atunci oamenii nu mai trebuie să se ascundă și ușor, treptat scoateți la iveală tot ceea ce sunteți lăsând măștile să pice iar acest nou adevăr al relației pune doi oameni față în față absolut necunoscuți, necunoscuți unul față de celălalt dar binecunoscut față de el însuși.

Atunci, în acele relații fiecare dintre voi o să realizeze că niciodată minciuna nu durează, că niciodată oamenii nu își vor schimba caracterul , personalitate și că toate traumele trecutului așa zis vindecate prin putere proprie de fapt au ieșit la suprafață mult mai virulente.

Gelozia, violența, dependențele, dominarea, comunicarea greșită, bârfa, minciuna, clevetirile, înșelările și foarte multe alte lucruri care nu au nici o legătură cu Dumnezeul în fața căruia v-ați căsătorit le veți pune pe seama rutinei, stresului, societății, nevoilor pentru că niciodată un om nu poate să își asume cu adevărat responsabilitate acțiunilor și faptelor pentru că atunci ar trebui să accepte că înainte de a intra într-o relație...TREBUIE SĂ SE VINDECE.

Cabinet psihoterapie și psihologie Clinică

Timișoara

Dr. Cătălin Ilie