Distribuie aceste articol!
Pin It

De ce medicamentele nu ajută în fazele incipiente ale problemelor psihice !? 56157827 1026807457504929 7949109000237219840 n

Atacurile de panică , anxietatea și chiar formele ușoare de depresie sunt afecțiuni pshice care provin de la neadaptarea minții umane la anumite situații cu care sau confruntat oamenii în trecut sau în prezent.

Acest lucru poate crea probleme în ceea ce ar putea reprezenta viitorul, astfel că oamenii încep să se panicheze nemaigăsind soluții de adaptare la ceea ce reprezintă viața de zi cu zi.

Chiar dacă trăim vremuri într-o societate în care problemele întâlnite par să fie aceleași pentru că avem individualitate fiecare om se confruntă de fapt cu altă problemă.

De aceea astăzi nu există medicamente care să vă rezolve cauza problemei care poate fi datorată de lipsa banilor, datorii, probleme de cuplu, etc. ci doar simptomele bolii diagnosticate respectiv atacuri de panică, anxietate sau depresia.

Deci chiar dacă pe moment aceste medicamente par să vă ajute nicidecum nu vă pot rezolva problemele astfel că indiferent cât timp veți face tratament atunci când acesta se va opri problemele vor revenii din nou în viața voastră.

Psihoterapia are rolul de a vă crea mecanisme de adaptare la situațiile cu care vă confruntați sau chiar de resuscitare a lor pentru că aceste mecanisme există deja în modul de funcționare a creierului uman.

Deasemenea psihoterapia te poate ajuta să înțelegi și să accepți problemele existente din viața ta atât din trecut cât și în prezent precum și preântâmpinarea celor viitoare.

Evident drumul pare mai simplu în administrarea unui tratament medicamentos dar acestea sunt eficiente doar când apar gândurile de suicid precum și stările foarte grave când oamenii nu mai pot controla situația.

De aceea folosite prematur acestea crează dependență precum și ineficacitate atunci când situația devină mult mai acută sau cronică.

Eu cred în puterea oamenilor de a depăși situațile critice ale problemelor de zi cu zi însă trag un semnal de alarmă pentru nu ajunge în situații în care problemele psihice se agravează doar datorită ignoranței sau unei lipse de informații de bază asupra problemelor psihice.

Cabinet Psihoterapie și Psihologie

Timișoara

dr. Cătălin Ilie