Distribuie aceste articol!
Pin It

56157827 1026807457504929 7949109000237219840 nDe ce niciodată oamenii nu vor să trateze atacurile de panică?

Cred că deja toată lumea știe ce este un atac de panică și la fel de bine pe pielea lor au învățat că acesta nu se vindecă cu medicamente.

Oamenii au ajuns să caute și să investigheze tot corpul uman în speranța că vor găsi o boală doar ca să justifice aceste stări.

De ce oamenii nu vor să accepte atacurile de panică?

Pentru că ar trebui să accepte că au o problemă psihică și ce ar fi mai grav este faptul că ar fi nevoiți să accepte că în viața lor au o problemă.

Căsătoria, serviciul, datoriile, orice , absolut orice poate declanșa atacul de panică dar toate acestea sunt doar un trigger.

Adevărata problemă însă este cu totul alta și anume traumele trecutului care au fost bine înmagazinate și stocate în creierul uman…tocmai de acolo de unde începe boala.

Acele probleme au stat, au fermentat , au dospit bine ascunse acolo cu bună știință, acoperite de cuvintele motivatoare “ la’s că trec eu peste, timpul le rezolvă pe toate și ce nu mă omoară mă face mai puternic” iar azi ies la suprafață omorându-vă în chinuri groaznice.

Așa este , atacul de panică este groaznic și vă trece prin toate chinurile afectând și zguduind aproape toate aparatele corpului uman iar cine a trecut prin așa ceva știe că nu mai are nici un pic de control asupra lui.

Însă, oamenii speră că așa cum acestea au apărut în viața lor să și dispară.

Îmi pare rău să vă anunț oficial însă acestea odată apărute…

Toate bolile psihice sunt foarte înlănțuite și se manifestă în cascadă și din păcate nu sunt boli aparte chiar dacă au denumiri diferite iar ceea ce vreau să vă spun de fapt este că odată acestea apărute și netratate la timp iau cele mai grave forme.

Chiar este evident acest lucru însă din păcate greu de acceptat și de recunoscut pentru că atacurile de panică netratate determină, anxietatea, iar aceasta nevindecată intră în forma de depresie iar de la depresie…

De ce oamenii nu vor să trateze atacurile de panică?

Pentru simplul fapt că ar trebui să se confrunte cu exact problema, trauma, minciuna, compromisul vieții lui!

Cabinet Psihoterapie și Psihologie Clinică

Timișoara

Dr. Cătălin Ilie