Distribuie aceste articol!
Pin It

 2020 06 08De ce oamenii căsătoriți au nevoie de altceva ?

Este evident că foarte mulți oameni azi înșeală, oameni care au o familie, care au copiii, care au o situație și nu numai, astfel încât apare o întrebare absolut normală de ce oamenii înșeală?

La fel de evident este faptul că sex-ul este necesar oamenilor, el fiind situat la baza evoluției și echilibrului dar rămâne întrebarea de ce oamenii căsătoriți curvesc?

Acest lucru se bazează pe o realitate a unui adevăr aproape imposibile de recunoscut și anume a faptului că în relațiile de căsătorie nu există iubire.

Oamenii justifică acest comportament al înșelării prin faptul că bărbații sunt "vânători" iar femeile " că fac greșeli" însă aceste scuze sunt absolut puerile pentru că de fapt totul se bazează pe minciună, lipsa stimei de sine, compromisuri de moment, personalități diferite , traume ale trecutului bine ascunse la începutul relațiilor,interese,etc..

Cu alte cuvinte oamenii incărcați de multe probleme, cărând traume ale trecutului caută alinarea într-o relație care cred că pe moment le va aduce satisfacție precum și vindecare în viață.

Niciodată astfel de lucruri nu pot vindeca problemele psihice pe care binențeles oamenii nu le recunosc chiar dacă pe moment ei cred că acest lucru poate fi posibil.

Lipsa sexului în relații este chiar un motiv pentru care oamenii își împing partenerii în brațele curviei și chiar dacă această lipsă de sex este pusă pe seama grijilor, problemelor de zi cu zi, etc., vă rog să nu uitați că aceste justificări nu au nici o logică deoarece trebuie să vă reamintesc că aceste lucruri fac parte din baza existențială precum și nevoile fiziologice umane.

Cu alte cuvinte nu puteți spune că nu mai mâncați, nu mai dormiți pentru că sunteți stresați sau prea preocupați de de grijile de zi cu zi...HMMMMMM....ce ciudat dar chiar așa stau lucrurile deci poate așa o să realizați că de fapt vă distrugeți singuri funcționarea corectă într-o viață sănătoasă.

Foarte des este invocată rutina și din nou am să apelez la același exemplu și anume, nu puteți spune că nu mai mâncați sau nu mai dormiți pentru că a intervenit rutina.

Pe baza acestor demonstrații incontestabile lipsa sexului într-o relație de fapt demonstrează lipsa iubiri și se ridică astfel o altă întrebare.

CE ESTE IUBIREA?

Cabinet Psihoterapie și Psihologie Clinică

Timișoara

Dr. Cătălin Ilie