Distribuie aceste articol!
Pin It

 2020 06 08De ce oamenii nu își pot rezolva singuri problemele psihice?

Așa cum spuneam de fiecare dată azi absolut toată lumea se confruntă cu bolile psihice și indiferent cât de puternici sunt mai devreme sau mai târziu vor fi trântiți la pământ de ele și cu cât mai mult se încăpățânează să creadă că vor rezolva ei cumva aceste probleme, că vor trece peste și că niciodată nu va fi prea târziu cu atât mai mare va fi impactul pe care bolile psihice îi vor afecta.

Lucrurile acestea se întâmplă tocmai datorită faptului că bolile psihice sunt determinate de acțiunile și decizile fiecarui om la indiferent de nivelul social, economic sau intelectual care mai devreme sau mai târziu îi va afecta viața.

Toate aceste probleme care intervin în viața oamenilor au rezolvări în realitate dar modul cum acționează asupra psihicului precum și mecanismul de percepție, de apărare și rezolvare a lor care se modifică în defavoarea oamenilor în timp face ca acestea să înceapă să se strângă ca un laț sufocant care determină apariția bolilor psihice.

Oamenii se mint foarte mult prin dorința de a reuși în viață încercând să depășască limitele și tocmai și în momentul când ar trebui să recunoască apariția problemelor psihice, moment crucial pentru tratarea și vindecarea lor până și atunci continuă să se mintă.

Chiar și în ultimă fază oamenii preferă să acceseaze prieteni și cunoscuți pentru a afla varinate la soluțiile lor evitând o terapie tocmai pentru a nu se confrunta cu adevărul și în momentul terapiei caută vinovați în loc să caute soluția și rezolvarea problemelor.

De aceea este aproape imposibil ca oamenii să își rezolve singuri problemele.

Cabinet Psihoterapie și Psihologie Clinică

Timișoara

dr. cătălin ilie