Distribuie aceste articol!
Pin It

 33785638 824874644364879 4321778401712013312 nDe ce oamenii simt nevoia să înșele?

Răspunsul va fi extrem de simplu dar foarte greu de înțeles și anume din lipsa iubirii.

Așa cum spuneam acest lucru este greu de înțeles mai ales că oamenii în țara noastră cred că le știu pe toate dar din păcate nu există o definiție clară a iubirii.

De aceea oamenii se bazează pe emoții, simțuri și trăiri și le folosesc în justificarea acțiunii de relaționare în găsirea ceea ce poate reprezenta jumătatea vieții lui.

Din păcate pentru că emoțiile nu pot fi quantizate, nu au scară valorică de măsură ele existând oricum în anumite situații este evident că atunci când oamenii cred că simt ceva pot face pasul major în decizia de a se căsătorii.

Curând însă vor descoperii că au emoții, sentimente și trăiri și pentru alte persoane ceea ce îi va băga într-o zonă în care apar întrebările evidente dacă au luat decizia corectă în viață.

Viața de cuplu azi oricum este trecută prin diferite probleme care erodează relația în punctele slabe astfel că partenerii invocă monotonia iar apariția altei persoane în viața lor care le poate retrezi aceste emoții, sentimente și trăiri devine ca o gură de oxigen pentru ei.

Chiar dacă bărbații prinși la înșelat invocă prostia, chiar dacă femeile găsite în curvie invocă nebunia de moment adevărul este doar faptul că în acea relație în care au apărut astfel de acțiuni se datorează lipsei iubirii.

Însă abia acum va apare dubla întrebare care arată cu adevărat cât de afectați sunteți psihic să puteți lua decizii emoționale greșite și anume de ce ați continua să rămâneți într-o relație în care nu este iubire și de fapt de ce nu puteți să divorțați dacă tocmai treceți printr-o asemenea situație?

Orice scuză și justificare de natură emoțională, financiară, etc. din păcate nu are nici o logică.

Cabinet Psihoterapie și Psihologie Clinică

Timișoara

Dr. Cătălin Ilie