Distribuie aceste articol!
Pin It

 73498006 1196664103852596 7105595170107686912 nDe ce oamenii sunt nebuni dar nu sunt…nebuni?

Este incredibil cum oamenii fug de nebunie crezând că acest lucru nu li se poate întâmpla lor însă DSM 4 biblia psihiatriei descrie 410 tulburări psihice.

Nimeni nu poate accepta afecțiunile psihice pentru simplu fapt că acest lucru se bazează strict pe modul de gândire, de decizie și bine-nțeles acțiune.

Dacă bolile psihice ar fi afecțiuni care se pot transmite sau să se ia de la unul la celălalt probabil ar fi mult mai ușor de acceptat însă să fi bolnav pe modul tău de viață devine absolut inimaginabil.

Cu alte cuvinte și am să fiu foarte exact în ceea ce spun azi un tânăr care se angajează , își ia o casă, se căsătorește și face copii și de ce nu poate chiar divorța, nu poate accepta că aceste decizii absolut normale duc la anormalitate.

Dar, acest tânăr se angajează lucrând peste program în condiții de stres tocmai ca să poată avea avans de o casă, apoi ia credit să își poată acoperii creditul fiind îndatorat și nevoit să aibe un servici, căsătorit chiar dacă nu este persoana pe care o iubea pentru că așa este bunul mers al societății , face unul doi copii deci apar și mai mute cheltuieli ca apoi să divorțeze să rămână și fără copii și doar cu jumătate de casă .

Vedeți tocmai aceste lucruri și multe altele duc la un moment dat la aceste afecțiuni psihice, însă tocmai pentru că aceste lucruri li se întâmplă tuturor voi credeți că este normal.

Din păcate România este într-o pandemie a bolilor psihice și nu ia măsuri pentru că nu are cui să i le aplice nefiind…nimeni bolnav.

Acest lucru este în defavoarea voastră pentru că nevindecare la timp a indiferent cărei afecțiuni psihice duce la imposibilitatea rezolvării acestora atunci când acestea evoluează  și vă rog frumos să înțelegeți că acestea…evoluează.

Dacă la început apare lipsa somnului, agitați ușoară, irascibilitate care vi se par ceva ușor de neluat în seamă apoi dezastrul se declanșează iar ceea ce ste curios este faptul că nimeni nu vrea să admită afecțiunile psihice dar absolut majoritatea sunt pe tratamente psihiatrice bine-nțeles nefiind…nebuni.

Aveți grijă de viața voastră diferența între normalitate și anormalitate este o graniță subțire cât un fir de păr care se poate rupe în orice moment.

Cabinet Psihoterapie și Psihologie Clinică

Timișoara

Dr. Cătălin Ilie