Distribuie aceste articol!
Pin It

 46085516 944691625716513 5336311305512943616 n De ce oamenii vor să dețină controlul asupra…altor oameni!

Sunt multe lucruri care au indus în eroare oamenii că sunt puternici însă foarte repede au început să înțeleagă că o casă , o mașină scumpă niște bani nu te fac deloc puternic.

Puternic este doar atunci când poți controla oamenii , poți deține controlul asupra lor.

Oamenii s-au născut liberi și vor muri liberi asta dacă vor înțelege ceea ce înseamnă viața însă de multe ori oamenii ajung să se înrobească singuri.

Eu am să mă refer la partenerii de viață care hotărăsc la un moment dat să se căsătorească.

Căsătoria aceea în acte la primărie cu semnătură nu este echivalentul unui acte de vânzare cumpărare sau contractul de proprietate al unui spațiu, pământ sau bun material.

De aceea oamenii după ce semnează la primărie tocmai ca dovadă că înțeleg acest lucru repetă acțiunea și în fața lui Dumnezeu.

Căsătoria este dreptul de a trăi liber lângă cineva adică exprimând exact ceea ce sunteți fără a avea frică că veți fi criticat, judecat, etc.

Cu toate acestea azi în căsătorie se pornește tocmai pe principiul…LASĂ CĂ ÎL/O SCHIMB EU.

De ce oamenii vor să îi schimbe pe alții, pe cei care de bună voie și nesiliți de nimeni îi iau de soț sau de soție invocând tocmai faptul că se iubesc necondiționat?

Pentru că de fapt acești oameni  nu se pot iubi pe ei însuși și nu au fost în stare să se schimbe pe ei de aceea aleg un compromis invocând în sinea lor că în viitorul partener văd un “material bun” pe care în timp îl pot ei modela, modifica cumva.

Astfel că se ajunge la divorț invocând tocmai motivele pentru care sau căsătorit atunci când vor realiza că oamenii nu se schimbă, dar din păcate nu înțeleg că așa cum nu au fost în stare să se schimbe ei nu vor avea putere să îi schimbe pe ceilalți.

Jocurile manipulării prin bosumflări, supărări, neînțelegeri, gelozie, stabilirea unei poziții ierarhice din păcate nu au nici un efect asupra unui om cu adevărat liber însă statistica demonstrează că viața în relație este un compromis deci într-un fel sau altul amândoi partenerii încearcă și vor încerca să aibe control unul asupra celuilalt născând astfel o luptă continuă de anduranță

De aceea azi relațiile sunt grele și apăsătoare iar momentele frumoase au apus de mult aproape imediat după ce actul…a fost semnat.

Cabinet Psihoterapie și Psihologie Clinică

Timișoara

Dr. Cătălin Ilie