Distribuie aceste articol!
Pin It

 2020 06 08De ce oamenilor le este frică de ei însuși? Izolarea și singurătatea!

În aceste momente de singurătate și izolare oamenii sunt năpădiți de gânduri și toate aceste gânduri vin din subconștient.

Subconștientul uman este aproape cel mai mare dușman al omului el fiind încărcat cu toate neîmplinirile, nemulțumirile, și traumele trecutului.

Acesta este motivul pentru care azi oamenii caută cu disperare socializarea, să fie înconjurați de oameni iar atunci când nu se poate chiar și virtual este bine.

Astfel că o să vedeți sau o să simțiți pe pielea voastră că atunci când sunteți singuri și priviți în acel gol vă veți repezi la telefoane sau calculatoare să scrie-ți un mesaj , să vorbiți sau să faceți o activitate în care nu sunteți singuri.

De aceea oamenii caută prieteni noi, relații noi pentru că atunci când se plictisesc, când apare rutina vor să fugă ei însuși de monotonia în care singurătatea , izolarea îi va pune pe gânduri, gânduri care cu siguranță nu le vor place.

Fiecare dintre voi în aceste vremuri în care izolarea impusă va forțat să stați închiși a  înțeles cu siguranță ceea ce spun, fiecare dintre voi va fugi de singurătatea bătrâneții și asta se datorează faptului că de fapt voi nu sunteți vindecați.

Un om vindecat de traumele trecutului, de minciunile vieții de compromisurile ei se va bucura pe deplin de liniștea în care el sa regăsit pe el însuși și nu va depinde niciodată de nimeni pentru ași găsi fericirea.

Cabinet Psihoterapie și Psihologie Clinică

Timișoara

Dr. Cătălin Ilie