Distribuie aceste articol!
Pin It

45553269 941347112717631 7647624294880509952 n De ce oamenilor le este greu să accepte că greșesc?

Absolut oricine greșește în orice domeniu, în orice activitate, în orice acțiune iar acest lucru devine absolut normal în viața unui om însă întrebarea este de fapt ce faci după ce ai greșit?

Încă de mici copiii începem să facem greșeli și dacă la început este ușor să treci peste ele mai apoi devine din ce în ce mai greu astfel că începe o luptă de acoperire, de învinovățirea altora tocmai pentru a evita asumarea lor.

Azi veți vedea astfel de oameni care fac greșeli enorme în viața lor dar care în loc să le recunoască, să le accepte , să repare aceste lucru duc o luptă epuizantă pentru a învinovăți tot ce îi cade la îndemână doar pentru a nu fi responsabil de aceste greșeli.

Aceste lucruri sunt de înțeles doar prin faptul că întotdeauna greșelile se repetă în viața oamenilor pentru că oameni niciodată nu se schimbă acest lucru demonstrează că astfel de oameni sunt proști.

Este cineva azi prost?

Aceeași întrebare se pune și sub forma…este cineva azi nebun?

Într-un fel sau altul nebunia este strâns legată de prostie și să nu uitați niciodată că bolile psihice sunt date de voi înșivă.

Bolile psihice ale occidentului atât de prezente azi în România confirmă faptul că nevoile nesecate de A FI și A AVEA precum și toate drogurile, jocurile de noroc, dependențele, divorțurile ,etc. fac ca nebunii sau proștii considerați în timpurile îndepărtate fiind o specie aparte azi să fie foarte prezenți între noi.

De altfel cea mai clară explicație este însăși faptul că oamenii azi stau pe somnifere, xanax sau tot felul de anxiolitice, precum și boli evidente ale corpului determinate de afecțiunile psihice și cu toate acestea încă azi oamenii nu știu ce este un psihoterapeut sau mai grav nu știu să facă diferența dintre un psiholog, psihiatru sau psihoterapeut tocmai când este vorba despre sănătatea minții voastre, despre viața voastră.

Cabinet Psihoterapie și Psihologie Clinică

Timișoara

Dr. Cătălin Ilie