Distribuie aceste articol!
Pin It

 14.46.07De ce toate gândurile urâte și traumele vieții sunt atât de pregnante în mintea umană?

Întotdeauna ceea ce este frumos trece repede ,tocmai pentru că oamenii se lasă duși de bucuria de a trăi acele clipe, din păcate nu la fel stau lucrurile și cu ceea ce este urât sau traumatizante.

Cu cât oamenii încearcă mai mult să scape de ele cu atât folosesc mai multă energie să le respingă , însă aceste lucruri fie că sunt frumoase sau urâte nicdecum nu pleacă din montea oamenilor.

Ele sedimentează în ceea ce înseamnă subconștient și astfel că ele rămân în stare de veghe astfel că orice factor exterior din viața de zi cu zi cât de cât asemănător acționează ca un trigger asupra lor reactivându-le.

La început toate aceste lucruri urâte ies la iveală noaptea în somn când subconștientul este mult mai activ ca apoi să apară și în momentele de relaxare chiar în timpul zilei.

Ele devin din ce în ce mai pregnante cu cât corpul intră în stare de stres atunci când conștientul uman intră pe "pilot automant"iari frica , scăderea stimei de sine pune stăpânire pe om.

Cu cât se luptă mai mult prin ascunderea sau încercarea de îndepărtarea lor cu atât acestea devin tot mai virulente.

Confruntarea cu ele este soluția cea mai bună însă din păcate oamenii niciodată nu vor putea face acest lucru fiind imparțiali, găsind întotdeauna vinovați și binețeles neavând tehnicile necesare pentru a lupta cu aceste mecanisme bine definite chiar dacă ei cred...ca toți oamenii dealtfel că "ei știu psihologie...că au citit niște cărți".

Acest lucru nu face decât ca apariția bolilor psihice să fie iminentă iar cum spuneam întotdeauna în cazul bolilor psihice cu cât trece timpul mai mult cu cât acestea devin nevindecabile.

Cabinet Psihoterapie și Psihologie Clinică

Timișoara

Dr. Cătălin Ilie