Distribuie aceste articol!
Pin It

 33785638 824874644364879 4321778401712013312 nDe ce trebuie intervenit cât mai repede în afecțiunile psihice?

Ca în orice boală a corpului uman bolile evoluează și sunt sunt unele boli care stagnează  însă ele au o evoluție și nicidecum spre bine dacă nu se acționează pentru vindecarea lor.

Azi lumea este plină de boli și dacă bolile fizice au posibilități multiple de vindecare până la transplanturi nu același lucru stă și cu creierul uman.

Din păcate chiar dacă oamenii știu și se ghidează în viață după anumite proverbe, sloganuri, etc. de la cap pleacă totul este un lucru aproape nefuncțional la oameni.

Pe cât de responsabili par oamenii în anumite acțiuni azi care reprezintă viața pe atât de iresponsabili sunt în ceea ce privește bolile psihice.

Însăși termenul de  boli psihice este refuzat, respins cu îndârjire de aceea se preferă cel de afecțiuni psihice dar absolut nimeni nu vrea să recunoască acest lucru crezând că lor nu li se poate întâmpla așa ceva iar afecțiunile psihice reprezintă doar nebunia.

Cu toate acestea trebuie să știți și vă informez că insomniile, stările de stres, neliniștea, gândurile negative, gelozia, lipsa stimei de sine, atacurile de panică, anxietățile , depresiile indiferent de forma lor sunt doar afecțiuni psihice care evoluează foarte repede în formele grave, mai repede decât vă puteți imagina ale patologiei psihiatrice creierului uman.

La fel vă informez că evoluția afecțiunilor psihice este enorm de grea și cu cât acestea evoluează mai mult cu atât intervenția este mai grea și dificilă până la aproape imposibilitatea vindecării.

Azi nu există medicamente care să vindece afecțiunile psihice ele având cu totul alt rol și cred că fiecare psihiatru de pe această planetă face informarea corectă, credința că luați ceva pastile și totul se repară vă călăuzește în lumea speranțelor însă cu speranța veți rămâne.

Vă rog să fiți foarte responsabili de cele spuse și dacă cu adevărat mintea, creierul vostru funcționează corect atunci când aceste afecțiuni apar să nu lăsați timpul să treacă ținând cont că unele dintre probleme au rădăcini adânci care se trag încă din copilăria voastră astfel că fiecare secundă pierdută este în defavoarea voastră.

Cabinet Psihoterapie și Psihologie Clinică 

Timișoara

Dr. Cătălin Ilie