Depresia și dorința de a suferi!
Tristețea ce cuprinde azi întreaga lume ni se datorează nouă, nevoilor noastre precum și încăpățânării de a crede că suntem invincibili.
Astfel că încet încet dar foarte sigur depresia pune stăpânire asupra vieții oamenilor și chiar dacă ea este semnalizată destul de evident încă de la început prin atacurile de panică care apoi se transformă în anxietate, oamenii nu vor să acționeze asupra ei ignorând-o și crezând bine-nțeles că lor nu li se poate întâmpla așa ceva.
Timpurile în care trăim , fuga disperată în dorința de A AVEA și A FI favorizează în mod direct apariția ei, iar când depresia este gata instalată nici măcar atunci oamenii nu vor să se trateze.
Starea în care te plângi de toți și tot ce te înconjoară , de tot ce ți se întâmplă ție și numai ție, devine o victimizare în care aștepți cu nerăbdare să tragi pe toți care se apropie de tine în această stare în loc să accepți o mână de ajutor care de fapt să te scoată din această situație.
Parcă este un făcut dar oamenilor chiar le place suferința iar acest lucru este demonstrat chiar prin știrile, muzica, emisiunile și bine-nțeles filmele sau serialele care hrănesc această suferință.
Oamenilor le place să știe că și alții suferă mult mai mult decât ei, iar acest lucru nu le dă putere să se vindece ci dimpotrivă să sufere cu stoicism mai departe.
Evident că și depresivi văd o posibilă vindecare dar aceasta trebuie să fie neapărat miraculoasă și într-un mod grandios astfel încât să se poată ridica cuceritori din această situație.
De fapt vindecarea depresiei este inimaginabil de grea pentru că, constă în confruntarea directă cu toate temerile, greșelile, traumele atât ale trecutului precum și cele ale prezentului iar acest lucru mai ales pentru un depresiv este de neconceput, el considerându-se o victimă și găsind vinovați pentru orice situație exonerându-se tocmai pentru a se complace în această situație.
De aceea tratamentele medicamentoase par să reprezinte tratamentul miraculos în care oamenii nu trebuie să facă nimic pentru a se vindeca însă se prefac că nu aud cuvintele psihiatrilor care le spun că acestea nu îi vor vindeca ci doar ameliora de moment și că psihoterapia prin tehnicile și metodele speciale pot trata cu adevărat depresia.
Cabinet Psihoterapie și Psihologie Clinică
Timișoara
Dr. Cătălin Ilie