Distribuie aceste articol!
Pin It

 73498006 1196664103852596 7105595170107686912 nDespre stima de sine și cât de greșit este ea înțeleasă.

De ce scăderea stimei de sine are o exagerare a creșterii stimei de sine iar creșterea stimei de sine se bazează pe scăderea stimei de sine?

Evoluția omului printre multe alte rezultate benefice are și creșterea stimei de sine, astfel că realizările oamenilor pe indiferent ce domeniu fizic, social, financiar, intelectual, demonstrează puterea, capacitatea omului de a crede în propriile forțe.

Adevărul este că indiferent cât de multe reușite au oamenii  în viață fără doar și poate apar și nereușitele iar aceste indiferent cât de mici sunt sedimentează în subconștientul uman astfel ca atunci când ele ajung într-un anumit punct la un anumit moment al vieții să iasă la suprafață.

Atunci oamenii se uită în jurul lor, la realizările lor, la ei însăși în oglinda vieții și realizează cel mai crunt lucru posibil...NU EXISTĂ PERFECT!

Bunăoară există oamenii care au bani dar nu sunt frumoși, există oameni inteligenți care nu funcționează bine sexual, există oameni care au familii dar nu se simt împliniți și exemplele pot continua cale lungă în combinații de două câte două sau in orice formulă posibilă vreți.

Adevărul adevărat este că atunci când de fapt stima de sine a oamenilor crește de fapt în realitate ea începe se scadă tocmai pentru că apar nemulțumirile în nevoile absolut nesecate în A FI sau A AVEA!

Astfel că, chiar dacă veți vedea oameni în jurul vostru care în aparență par realizați într-un domeniu de fapt cu siguranță sunt plin de frustrare pe alte domenii iar ei prin creșterea exagerată a unei false stima de sine acoperă însăși problema ca atare.

Azi apar tot felul de COMPROMISURI care la suprafață par că vă repară și rezolvă aceste "imperfecțiuni" și am să dau câteva exemple, oamenii care au bani mulți dar nu sunt frumoși apelează la chirurgia plastică pentru a-și crea o frumusețe dorită, oameni care  sunt frumoși dar nu au bani pentru case mari sau mașini și mai mari apelează la bănci pentru credite, oameni care au funcții și bani și au înaintat în viață de multe ori pierzând familia sau datorită stresului potența sau nevoile sexuale apelează la produse farmaceutice și chiar chirurgicale pentru creșterea atât fizică cât și de durută de timp a plăcerilor sexuale, etc..

Indiferent cum se rezolvă acest lucru de fapt aceste acțiuni nicidecum nu duc la o împlinire sau o perfecțiune decât de moment iar ca să nu mă lansez în explicații prea lungi și să mă fac bine înțeles este ca și cum îți dorești mult o mașină Ferari dar de fapt nu ai bani decât de Dacia și atunci îți iei o Dacia și pui pe ea firma Ferari, iar și mai simplificat când vrei să faci pe toată lumea că ai un original dar tu ști foarte bine că ai doar un fake.

Creșterea stimei de sine nu reprezintă îngroparea problemelor, nereușitelor, frustrărilor și acoperirea lor cu reușite de moment ci chiar confruntarea cu problemele, astfel ca în timp să înțelegi mecanismele de acțiune a problemelor dar și ale propriei persoane pentru a le evita .

Cabinet Psihoterapie și Psihologie Clinică

Timișoara

Dr. Cătălin Ilie