Distribuie aceste articol!
Pin It

 2020 06 04Despre stima de sine și cât de rea poate fi aceasta și dacă o aveți dar și dacă nu o aveți!?

În zilele acestea oamenii sunt disperați după stima de sine și pentru că există multe posibilită de a o pompa și exacerba evident că apar adevăratele probleme.

Societatea de azi este creată pe două elemente foarte greșite și anume A AVEA și A FI, iar voi ca și oameni nu faceți altceva decât să traduceți acest lucru prin O VIAȚĂ AVEȚI DECI MERITAȚI CE ESTE MAI BUN.

În fuga pentru aceste lucruri oamenii își crează o stimă de sine crescută falsă pentru că fiecare om indiferent cât de mult are sau cine este și merită are și multe imperfecțiuni.

Deci, cu cât mai mult ascunzi , acoperi și încerci să înlocuești aceste imperfecțiuni cu atât mai mult când ele vor ieși la iveală vor fi mai puternice și mai șocante atât pentru voi cât și pentru persoana de lângă voi.

Evident că stima de sine nu este bună pentru că lipsa acesteia face ca alții să profite de acest lucru și binențeles apar nereușitele, astfel că persoanele care au o stimă de sine scăzută nu vor putea urca în ierarhia falsă a unei vieți în care sunt și au.

Ceea ce este cu adevărat greșit în tot acest complex psihologic este că adevărata esență este pierdută cu desăvârșire și înlocuită cu nevoile care devin nesecate.

Adevărata stimă de sine este iubirea față de propria persoană și dacă oamenii ar ști ce înseamnă cu adevărat iubire din păcate nu ar alerga atăt de disperați după A FI sau A AVEA pentru că ar înțelege cu adevărat sensul vieții.

Însă așa cum este demonstrat prin rata divorțurilor, relațiile compromis, statistic indubitabil rezultă faptul că oamenii nu știu nimic despre iubire iar ceea ce se întâmplă în viața lor este doar un cumul de emoții , acțiuni și fapte care la un moment dat reiese că nu sunt adevărate iar dacă oamenii nu știu să iubească persoana de lângă, propria persoană cum ar putea să iubească atunci viața.

Rămân astfel doar niște cuvinte și multă speranță bazate pe dezamăgiri și lucruri deșarte care nicidecum nu vă ridică la nivelul unei stime de sine crescute decât în fața celor care au o stimă de sine scăzută pentru că pentru cei care cu adevărat se iubesc pe ei însăși toate aceste lucruri nu au nici o valoare.

Cabinet Psihoterapie și Psihologie Clinică

Timișoara

Dr. Cătălin ilie