Distribuie aceste articol!
Pin It

 2020 06 08Gândurile vă stăpânesc creierul sau creierul crează gândurile?

Unul dintre lucrurile cel mai des invocate în afecțiunile psihice este apariția gândurilor negative repetitive.

Acele gânduri care pur și simplu nu te mai lasă să funcționezi corect, care par că îți fură viața.

Aceste gânduri par să fie diferite de tot ceea ce sunteți voi iar apariția lor să fie un fenomen de neexplicat.

Apariția lor determină stres, agitație, lipsa somnului, stări de irascibilitate la început iar cine are curaj să le recunoască încă de la început poate economisi mulți bani și vor evita multe evenimente neplăcute care vor afecta viața voastră de cuplu și socială.

Aceste gânduri sunt doar gândurile voastre determinate de acțiunile voastre, de nemulțumirile și neâmplinirile care vă călăuzesc viața și toate acestea dublate de traumele trecutului în care veți vedea că greșelile sunt aceleași chiar dacă ați crezut că ați trecut peste ele.

Toate acestea se accentuează declanșând avalanșa gândurilor negative când presiunea unui eveniment pune stăpânire pe voi.

Aceste gânduri sunt doar începutul unei urmări a ceea ce ați crezut că ați depășit odată cândva și vă rog să nu vă păcăliți crezând că veți trece peste din nou.

Creierul vostru produce aceste gânduri iar acest lucru indică faptul că a intrat în starea de avarie indicând în cel mai clar fel posibil că nu funcționați corect în viața voastră.

Acest lucru este o alarmă pe care nu trebuie să o ignorați pentru că viața voastră va fi exact așa cum rezolvați această problemă de…sănătate.

Deci vă rog să înțelegeți acest aspect și anume că apariția acestor gânduri succesive, repetitive este o problemă de sănătate mentală, care nu trece de la sine, nu se poate petici cu medicamente și nici măcar cu soluționarea unor probleme sociale de suprafață.

Cabinet Psihoterapie și Psihologie Clinică
Timișoara

Dr. Cătălin Ilie