Distribuie aceste articol!
Pin It

 adevarul1Gelozia este o problemă psihică?

Gelozia este una dintre cele mai mari și virulente probleme psihice pentru că ea însumează aproape toată patologia psihologică, astfel că geloșii sunt anxioși, panicari, depresivi, paronoici și binențeles cu o stimă de sine foarte scăzută.

Oamenii capătă această boală treptat în timp implementată de când sunt mici și se bazează pe lipsa de iubire de aceea la maturitate ea este asociată de ceea ce cred că este iubirea normală într-o relație.

Indiferent că în relații este unul dintre parteneri care nu este gelos dar care acceptă gelozia bazat pe atât de vehiculatul slogan că nu există iubire fără gelozie nu face decât să demonstreze că și el la rândul lui suferă de gelozie tocmai pentru că acceptă această situație.

Gelozia este una dintre cele mai grave boli pentru că transformă oamenii în cel mai grotesc mod iar de multe ori acțiunile treminându-se nefast atât pentru unul cât și pentru celălalt partener.

Gelozia se poate vindeca însă este enorm de mult de muncă în cabinetele terapeutice iar de multe ori aceasta intră într-o formă latentă, ascunsă putând păcăli atât pacientul cât și un terapeut fără experiență.

Geloșii întotdeauna cred că au dreptate justificând acțiunile lor prin diferite exemple care pot fi reale însă de fiecare dată când sunt întrebați de ce mai stau în relațiile în care sunt înșelați ei justifică prin cuvântul iubire însă de fapt lor le este frică de abandon și mai ales faptul că ar trebui să recunoască că sunt foarte jos cu stima de sine.

Însă ce este mai grav abia acum am să vă spun!

Geloșii întotdeauna înșeală primii iar asta se bazează pe faptul că oamenii geloși duc o luptă toată viața pentru a confirma o stimă de sine crescută, pentru aș atenua o eventuală cădere în relația pe care o au dacă vor fi înșelați astfel încât suferința să fie mai mică.

Geloșii sunt conștienți de boala lor însă o ascund cu dibăcie de frica să nu fie ostricizați la început așteptând un moment prielnic în care să o scoată la suprafață.

Cabinet Psihoterapie și Psihologie Clinică

Timișoara

Dr. Cătălin Ilie