Distribuie aceste articol!
Pin It

43115270 923978724454470 2137990627814539264 n Inteligența umană IQ sau inteligența emoțională EQ ?

În această lume există tot felul de baterii de teste care vă pot măsura orice "specificație' ați avea însă unele dintre cele mai importante măsurători sunt cele de IQ șii EQ.

Care dintre aceste două este cel mai reprezentativ pentru oameni care să poată demonstra că drumul pe care îl urmează în viață este unul bun.

În ce se măsoară faptul că viața este frumoasă?

Unitatea de măsură a unei vieți frumoase este BUCURIA!

Deci ce este mai important în viață să ai un IQ ridicat sau un EQ mare?

IQ-ul vă va ajuta să ocupați poziții mai înalte în societate, să lucrați mai puțin cu forța fizică și mai mult cu cea psihică, să câștigați mai mulți bani deci ar părea că sunteți setați să reușiți și în A FI dar ulterior și în A AVEA.

EQ-ul vă va ajuta în viață să simțiți că trăiți și să gestionați bine alegerile vieții deci veți lucra mai mult cu emoționalul decât cu forța fizică și chiar și cu mintea deci veți merge pe drumul A DEVENI și binențeles pe cel A REUȘI.

Evident că ambele categorii și anume IQ și EQ sunt folosite de oameni într-un raport diferit individual dar și împreună însă atât cei cu IQ ridicat dar și cei cu EQ mare în această viață au demonstrat că azi oamenii au  coeficientul în unitatea de măsură de foarte scăzut.

Nici nu trebuie demonstrat statistic acest lucru este de ajuns să vă uitați în jurul vostru sau chiar în viața voastră și o să vedeți cât de prezentă este...BUCURIA.

Astfel că oamenii au început să cunoască o altă unitate de măsură a unei vieți "frumoase' și anume BUCURIA DE MOMENT!

De aceea indiferent că sunt pe IQ sau EQ mare oamenii trebuie să cumpere, să realizeze ceva pentru a avea parte de această BUCURIE, bucurie care devine astfel un drog creând dependență pentru a demonstra o viață frumos trăită.

Ceea ce nu știu oamenii este că atât munca fizică cât și cea psihică solicită la fel de mult corpul uman iar atât timp cât nu se respect cei trei 8 ( 8 h muncă , 8 h veghe, 8 h somn) acest lucru va scurta viața deci automat BUCURIA.

Deci din păcate realistic vorbind va trebui să se descopere alt procedeu de măsurare a unui alt factor pentru a putea înțelege ce poate face viața unui om frumoasă.

El există din păcate dar nu oricine îl poate accesa mai ales că este la îndemâna fiecăruia.

Cabinet psihoterapie și Psihologie Clinică

Timișoara

Dr. Cătălin Ilie