Distribuie aceste articol!
Pin It

 60344280 1052398861612455 9033540495325790208 nO IUBIRE pierdută și a cui a fost vina?

Foarte fecvent veți auzi, dacă nu ați trăit chiar voi asta, atunci când oamenii se despart că amândoi au fost de vină.

Acest lucru îl veți auzi de la cunoscuți , apropiați și chiar una dintre părți însă adevărul nu este acesta.

O iubire pierdută si amândoi au fost de vină aruncă în eter o nebuloasă în care parcă a fost vorba de o inocență a copilăriei în care nu au știut să aprecieze sau să se descurce și parcă cu tristețe amândoi au lăsat ceva frumos să le scape printre degete.

Adevărul este de fapt unul foarte crunt și anume că doar unul singur greșește în relație iar celălalt acceptă un timp greșeala celuilalt, iar al doilea tip de greșeală care este de fapt și cea mai mare greșeala  este că amândoi își imaginează că au parte de IUBIRE în condițiile în care cel mult poate fi o îndrăgostire.

ÎNDRĂGOSTIREA  și IUBIREA sunt două lucruri complet  diferite și chiar dacă există nuanțe asemănătoare acestea nu au legătură una cu cealaltă.

Dorința oamenilor de a avea parte de IUBIRE demonstrează clar că nu o puteți pierde atâta timp cât o aveți căci nu pare logic să lupți , să aștepți să ai parte de ea ca apoi să lași greșelile și lucrurile urâte să te facă să o pierzi.

Nimeni nu își poate asuma pierderea unei IUBIRI iar acest lucru este demonstrat prin faptul că nimeni nu știe ce este IUBIREA, să învețe despre ea, să știe să se comporte cu ea atunci când o va avea , să o prețuiască și îngrijească ca să poată avea parte de ea toată viața.

Tocmai pentru că oamenilor li se pare că o pot găsi tot timpul , tocmai pentru că nu își asumă pierderea și să înveți din acea lecție și mai ales că nimeni absolut nimeni nu vrea să știe cu adevărat ceea ce este IUBIREA azi tribunalele, notarii demonstrează că oamenii NU AU PARTE DE IUBIRE în viața lor.

A cui este vina ?

Cabinet Psihoterapie și Psihologie Clinică
Timișoara

Dr. Cătălin Ilie