Distribuie aceste articol!
Pin It

 60344280 1052398861612455 9033540495325790208 nPărinții vă pot transmite bolile psihice sau voi le puteți da copiilor voștri ereditar???

Din acest punct de vedere al eredității adică transmitere pe cale moștenită puteți sta liniștiți, orice boală care se transmite ereditar are o probabilitate de transmitere din generație în generație deci ar fi mai bine dacă acestea s-ar transmite ereditar pentru că  ceea ce vă voi spune este absolut foarte grav.

Din păcate acolo unde sunt boli psihice în familie acest lucru se transmite copiilor prin inducerea starilor, prin copierea acțiunilor, etc. părinții fiind stâlpul dezvoltării sănătății psihice a copiilor  dar de multe ori ignorați acest lucru crezând că puteți păcăli copiii care nu înțeleg prea multe atunci când ei sunt mici.

Repet și am să susțin de fiecare dată faptul că bolile psihice sunt rezultatul acțiiunilor voastre, modului de gândire și de decizie în viața voastră deci vă dați seama că nu faceți altceva decât să copiați sau să transmiteți un pattern în creșterea și dezvoltarea voastră sau a copiilor voștri.

Tot din păcate am să vă spun că oamenii nu se pot schimba prea mult și vor căuta întotdeauna jumătăți sau companioni după chipul și asemănarea lor respectiv a patternului copiat de ei și introducând în viața lor elementele văzute și înrădăcinate  astfel că mai devreme sau mai târziu va veni momentul când fără scăpare vor recunoaște că, copiază exact ceea de ce au avut parte în viața lor.

Iar cel mai important lucru este că se repetă cu îndârjire cel mai important lucru și anume faptul că așa cum părinții nu au vrut să audă de psihoterapeut că ei nu au probleme în viață exact același lucru îl vor face și copiii voștri pentru că binențeles ei nu sunt nebuni.

Va prea târziu ca să vă mai ascultați părinții care vă spun că puteau avea o altă viață, va fi prea târziu să le spuneți copiilor voștri că ar putea avea un alt viitor.

Cabinet Psihoterapie și Psihologie Clinică

Timisoara

Dr. Cătălin Ilie