Distribuie aceste articol!
Pin It

 2020 06 10Poate crește rata divorțurilor și datorită problemelor psihice?

Statistica acestor timpuri arată o creștere îngrijorătoare a divorțurilor lucru care are sens d.p.d.v. psihologic.

Oamenii ajung la un moment dat să nu se mai înțeleagă și atunci când trioul RESPECT-COMUNICARE-SEX își încetează echilibrul apar frustrările prezentului înmulțite cu cele ale trecutului iar conflictul escaladează până când oamenii ajung în stare de război sau luptă.

Evident războaiele acestea pot dura foarte mult în viața de cuplu însă la un moment dat după luni, ani de uzură lupta va înceta dar nicidecum prin apariția păcii în familie ci apariția liniștii fiecăruia individual dar într-o altă relație.

Însă cel mai important este că trioul amintit mai sus este afectat cel mai mult datorită tuturor bolilor psihice care fac ca nemulțumirea, tristețea, stresul și multe alte simptome determinate de acestea să facă viața de familie imposibilă.

Ce este foarte grav este faptul că oamenii nu pot conștientiza acest lucru pentru că toate acestea se strecoară ușor, tiptil în viața lor iar cănd acest lucru devine grav este aproape imposibil de rezolvat problema apărută în viața lor.

Încrederea în faptul că întotdeauna se va găsi cineva cu care să împarți frumusețea vieții este doar un mit demonstrat prin faptul că azi mulți oameni ajung să trăiască singuri după multe alte încercări compromis.

Tot la fel de adevărat este faptul că, chiar dacă relația în care erați era un compromis există premisa că era compromisul cel mai acceptat datorită faptului că ați ales căsătoria, construcția de bunuri împreună și binențeles conceperea copiilor.

În momentul în care hotărâți să plecați în căutarea adevăratei iubiri, jumătăți cu care doriți o viață absolut fericită pentru că înțelegeți că acest lucru este cel mai frumos în viață și nicidecum bunurile material aveți totuși datoria să vă întrebați ce vă face să credeți că veți găsi și cu adevărat meritați acest lucru, pentru că atâta timp cât nu sunteți vindecați de toate problemele din viața voastră anterioară nu puteți merge mai departe pentru că povestea se va repeta.

Cabinet Psihoterapie și Psihologie Clinică

Timișoara

Dr. Cătălin Ilie