Distribuie aceste articol!
Pin It

56157827 1026807457504929 7949109000237219840 nPoți recunoaște apariția depresiei în viața ta?

Chiar dacă depresia se instalează pe baza traumelor acute majore apărute în viața de zi cu zi, oamenii nu pot conștientiza depresia.

Din păcate instalarea depresiei se face lent și are rădăcini foarte adânci iar traumele recente sunt doar un vârf al problemei reale,mai mult decât atât este demonstrat faptul că mai degrabă decât să râdă oamenilor să  preferă în viață să plângă.

Da, suferința este mai dragă oamenilor decât fericirea chiar dacă la suprafață toți suntem în căutarea acesteia.

De aceea instalarea depresiei și manifestarea este acceptată de oameni fără a lua măsuri decât atunci când ajunge de nesuportat adică în faza finală.

Ca demonstrație a celor spuse de mine este cunoscut faptul că intervențiile în depresii de către specialiști se fac și se diagnostichează de fiecare dată în formele cronice.

Până la apariția semnelor grave în depresie există multe semnale de alarmă în afară de tristețea care cuprinde viața omului, delăsarea, etc. și cu toate acestea și ele sunt ignorate cu toate că sunt atât de evidente și mă refer strict la atacurie de panică, repectiv anxietate.

Natura omului de a se baza pe faptul că va trece peste orice greutate sau mai grav prin credința că orice lucru rău trece de la sine în timp face ca vindecarea depresiilor să devină enorm de grea.

În depresii este nevoie de conlucrare atât terapeutică precum și medicamentoasă însă și aici apar problemele tot din partea factorului uman în care oamenii consideră că intervenția medicamentoasă îi poate exonera de intervenția terapeutică adică confruntarea cu realitatea ceea ce face ca vindecarea depresiei să fie ineficientă .

De aceea depresiile sunt de foartă lungă durată oamenii ajungând să trăiască ani de zile cu această boală pe formule de medicamente fără să se vindece însă să nu credeți vreodată că se poate trăi la nesfârșit cu aceste depresii.

Pe lângă complicarea și intrarea în diagnostice mult mai grave respectiv schizofrenie, paranoia,etc., evident depresia culminează cu suicidul atunci când oamenii încetează să mai poată lupta cu ea iar depresia pune stăpânire totală asupra vieți lor.

Cabinet psihoterapie și Psihologie Clinică

Timișoara

Dr. Cătălin Ilie