Distribuie aceste articol!
Pin It

56157827 1026807457504929 7949109000237219840 nPoți trăi singur în această viață?

Răspunsul la această întrebare este foarte complicat dar totuși atât de simplu iar acest lucru se datorează experiențelor relațiilor avute de voi dealungul vieții.

Evident că sătui de tot felul de încercări și nereușite precum și compromisuri sau dezamăgiri oamenii ajung să prefere să trăiască singuri sau să accepte compromisul până la capăt.

Însă nimeni nu este făcut să trăiască singur și chiar dacă se ambiționează să facă acest lucru nu va avea o viață frumoasă.

Oamenii respectiv bărbații și femeile sunt creați pentru a se completa atât din punct de vedere fizic cât și psihic și chiar dacă contactul fizic pare unul din cele mai importante lucruri de fapt comunicarea joacă rolul cel mai activ în viața de cuplu.

În relații oamenii pot face multe lucruri împreună însă comunicarea și aici nu mă refer la discuțiile problemelor de zi cu zi din apărute în viața unui cuplu are rolul de a echilibra toate tensiunile unei vieți încărcate cu multe probleme.

Menționez faptul că în relații toți cei 3 factori Respect-Comunicare- Sex au valoare egală și doar așa o relație poate exista până la sfârșit chiar dacă acest subiect pare axat doar pe comunicare.

Deci este foarte greu să creezi propria izolare chiar dacă socializarea mediului exterior te poate face să crezi că ai parte de comunicare care îți poate satisface această nevoie.

Încercând totuși să vă răspund la întrebarea ridicată mai sus  adevărul este că poți trăi singur în această viață însă va fi o viață tristă și grea mai ales la bătrânețe la fel ca și în relațiile compromis.

De aceea vă avertizez să alegeți cu înțelepciune ceea ce înseamnă partener de viață având curajul să apelați la experți mai ales în terapiile de cuplu care se formează încă de la începutul relației fără a vă baza pe simțurile și ceea ce știți voi lucruri care au demonstrat dealungul timpului cât de grav vă înșelați luând aceste decizii.

Cabinet Psihoterapie și psihologie Clinică

Timișoara

dr. Cătălin Ilie