Distribuie aceste articol!
Pin It

 60038733 1047846192067722 8074155933678174208 nReprezintă divorțul o soluție la problemele familiale?

Vremurile societății de azi aduc cu sine o multitudine de probleme.

Indiiferent la ce nivel sau de ce natură sunt, acestea se răsfrâng asupra familiei.

La început apar ca și discuții normale într-o familie în care ambii parteneri participă activ în dezbaterea și găsirea unei soluții la aceste probleme, apoi apar discuțiile controdictorii urmate de retragerea unei părți din această negociare și inevitabil în urma distrugerii unei comunicări pe canle de echilibru apare afectarea vieții de cuplu.

Aceste lucruri sunt insignifiante la început dar în timp devin poveri de nesuportat iar așa cum căsătoria azi se face în câțiva simpli pași, divorțul devine și mai ușor.

Este divorțul o rezolvare la problemele apărute într-o relație?

Întâlnim două situații evidente și anume faptul că, comunicarea devine ineficace sau inexistentă în relații și cel mai important lucru este că oamenii realizează că nepotrivirea caracterelor.

Am să mă restricționez să vorbesc doar de nepotrivirea caracterelor și nicidecum de lipsa de IUBIRE care face subiectul unui dispute foarte controversate în această lume prin ceea ce cred oamenii despre ceea ce înseamnă IUBIRE.

Astfel că, oamenii constata la un moment dat că nu sunt potriviți unii pentru ceilalți și indiferent de consecințe au de ales între două varianete.

Una este compromisul unei rutine în care fiecare își 'sacrifică" viața invocând diverse motive respectiv vârsta, bunurile materiale sau financiare precum și echilibrul copiilor iar cealaltă constituind divorțul prin decizia de a începe o viață nouă de la început.

Din păcate rezumându-mă la întrebarea aceste probleme ridicate azi divorțul nu reprezintă o soluție de viață decât în momentul în care cel care hotărăște aceste pas este totalment vindecat și într-un echilibru decizional perfect ceea ce în mod normal și de la sine nu poate exista.

De aceea în multe cazuri după divorțuri au apărut două feluri de situații care confinmă ceea ce spuneam și anume faptul că oamenii ies din relații și aleg situații asemănătoare sau chiar mai rele pentru continuarea vieții iar cea de-a doua situație este când în urma încercărilor disperate eșuate revin în relațiile anterioare.

Deci indiferent în ce situație se află oamenii trebuie să înțeleagă că un ajutor echilibrat din exterior care nu se referă la prieteni, nași etc. care sunt oameni cu aceleași probleme ca și ei le pot să le aducă dezechilibre mult mai mari prin raportarea la problemele lor personale, pot ajuta cuplurile luarea unor decizii corecte indiferent pe ce drum pornesc în viață.

Cabinet Psihoterapie și Psihologie

Timișoara

dr. cătălin Ilie