Distribuie aceste articol!
Pin It

2020 06 10 Să iubești, să te lași iubit sau să te iubești pe tine însuți…ce este mai greu?

Azi foarte multe afecțiuni psihice au la bază iubirea.

Ce este iubirea?

Cu toate că oamenii știu sau cred că știu răspunsul la această întrebare realitatea acestei vieți demonstrează contrariul.

Este enorm de greu să poți iubi pe cineva pentru că de fapt ne lăsăm conduși de emoții , trăiri, sentimente însă toate acestea trec mai repede decât au apărut. 

Iubirea durează veșnic sau cel puțin așa ar trebui să fie teoretic deci pierderea acestor lucruri prin apariția monotonie nu face altceva decât să demonstreze că ceea ce oameni au simțit de fapt este foarte eronat.

Mai mult decât atât, aceste trăiri reapar dar…pentru alte persoane deci nicidecum nu putem vorbi despre iubire.

Să te lași iubit este la fel de grav ca și să iubești pentru că așa cum spuneam azi iubirea prin ceea ce se întâmplă în realitate este un lucru bolnav astfel că pentru a te lăsa iubit înseamnă a te dezgoli, abandona în fața altei persoane lăsând logica, gândirea departe de aceste lucruri deci devenind aproape irațional și expus la ceea ce credeți că știți ce este iubirea dar de fapt nicidecum nu știți.

Să te iubești pe tine însuți este aproape imposibil pentru că nemulțumirile nesecate cu care oamenii se confruntă azi în A A FI și A DEVENI, compromisurile pe care le fac pentru a avea o viață bazată pe acești 2 piloni face ca  oamenii să își încalce principiile de bază ale moralități și fie că , conștientul poate acoperi prin minciuni motivatoare aceste lucruri subconștientul uman este însă imbatabil.

Deci oriunde apare cuvântul iubire în orice formă, vorbim de fapt despre…probleme.

A VRUT CINEVA VREODATĂ  SĂ AFLE CU ADEVĂRAT CE ESTE IUBIREA?

Din păcate tribunalele, statisticile divorțurilor demonstrează azi cert că că acest lucru este o necunoscută pentru aproape întreaga populație a acestui pământ.

www.psihoterapietimisoara.ro