Distribuie aceste articol!
Pin It

 60344280 1052398861612455 9033540495325790208 nSe poate vindeca atacul de panică fără intervenție terapeutică sau medicamente?

Răspunsul este da însă acest lucru este defavorabil în acțiunile pe care le interprind ulterioar oamenii.

Mai mult de 90 % din populația acestui glob a trecut sau trece prin atacuri de panică și așa cum am mai spus acesta are intensități și valori diferite iar pentru că oamenii sunt atât de diferiți percep acest atac de panică la fel de diferit.

Ceea ce este clar însă faptul că dacă la început oamenii dispuneau de mecanisme de regenerare pentru a depăși situatia însă în timp acestea nu mai fac față atacurilor de panică.

Mecanismele de apărare îngreunează tratarea sau prevenire atacurilor de panică de aceea la început sunt mecanisme de regenerare iar apoi intră în funcție mecanismele de apărare.

Atacul de panică nu poate fi prevenit el acționând din subconștientul uman transformând situații acute sau tensionate ale vieții de zi cu zi prin combinarea și transformarea cu alte traume ale trecutului în stări de criză care se exacerbează.

Evident la un moment dat tot echilibrul MINTE-SUFLET-TRUP apelează la al treilea tip de mecanism și anume cel de obișnuiță astfel că oamenii ajung să trăiască suportând aceste atacuri de panică.

Acesta este momentul când la întrebarea dacă atacul de panică se rezolvă de la sine răspunsul poate fi pozitiv dar într-un fel greșit interpretat.

Atacul de panică poate scădea în intensitate doar pentru că lasă loc apariției unei alte probleme psihologice și anume anxietatea.

Oamenii consideră că anxietatea este mai ușoară decât atacul de panică ea fiind prezentă în viața oamenilor zi de zi prin toate fricile și stresul societății de azi.

Totuși ca să răspund la întrebare ridicată, atacul de panică se poate rezolva fără intervenție terapeutică sau medicamentoasă indiferent dacă acestea sunt farmaceutice sau naturiste prin controlul respirației.

Astfel că prin anumite tipuri de respirație puteți controla starile și simptomele acestuia reducândule la până la 90%.

Există tutoriale care vă pot învăța gratuit acest tip de respirație chiar eu având unul postat pe You Tube însă ceea ce trebuie să știți este că aceste tipuri de respirație sunt generale și nicidecum 100% pentru aplicarea lui fiecărei persoane în parte.

Cu toate acestea ele sunt funcționale iar pentru restul de 10% care ar reprezenta vindecarea în totalitate din păcate trebuie să vă confruntați cu problema reală care chiar vă tulbură viața prin aceste atacuri de panică.

Pentru acest lucru aveți nevoie de terapie menționând că nici măcar medicamentele nu vă pot rezolva această problemă.

Cabinet Psihoterapie și Psihologie

Timișoara

dr. Cătălin Ilie