Distribuie aceste articol!
Pin It

2020 06 10Sunt oamenii responsabili de apariția bolilor psihice în viața lor?

Absolut și indubitabil în bolile psihice ca și în cazul multor boli fizice oamenii sunt direct răspunzători de apariția acestora în viața lor.

Nevoile continue  într-o societate care grăbește într-un ritm accelerat viața induc stresul, insomniile precum și timpul scurt de refacere a capacității fizice și psihice făcând ca viața trăită pe acest pământ să fie una de scurtă durată  și de o calitate nu prea bună.

Indiferent care este forma sub care cedează omul fie fizică sau psihică din păcate trebuie să știți că întotdeauna este afectat prima dată psihicul iar corpul clachează acolo unde este mai slab.

Deci până și bolile fizice sunt la un moment dat rezultatul bolilor psihice astfel că în cazul bolilor psihice de multe ori se văd prima dată simptomele fizice iar acest lucru așa cum spuneam de fiecare dată face ca oamenii precum și medicii să fie induși în eroare concentrându-se prima dată asupra bolilor fizice.

Oricum ar fi mai devreme sau mai târziu va rezulta faptul că afecțiunile psihice  au determinat simptomele fizice însă timpul pierdut va îngreuna vindecarea lor.

Evident România azi nu este pregătită pentru ceea ce înseamnă bolile pshice din două motive și anume faptul că aceste schimbări în alimentație, mod de viață și foarte multe nevoi tranformate în frustrări datorate lipsurilor din timpul comunismululi și intrarea brusc într-o libertate pe care oamenii nu au știut să o gestioneze precum și credința că bolile psihice sunt bolile nebunilor deci un subiect tabu într-o țară în care absolut nimeni nu este nebun vor îngreuna vindecarea acestora.

Cu siguranță atunci când deja numărul cazurile vor fi prea multe iar medicii specialiști nu o să mai evite diagnosticarea lor atunci când oamenii vor specifica probleme ale aparatului respirator, digestiv, cardio vascular etc. iar din analizele preliminare va reieșii clar inexistența lor și astfel aceștia vor direcționa pacienții către cabinetele de psihoterapie pentru urgentare vindecării bolilor psihice deci încetarea  simptomelor fizice și România va intra pă un făgaș normal în ceea ce înseamnă înțelegerea și acceptarea bolilor psihice.

Până atunci însă ceea ce trebuie să înțelegeți este că fiecare om este responsabil de ceea ce înseamnă viața lui.

Cabinet psihoterapie și Psihologie Clinică

Timișoara

Dr. Cătălin Ilie