Distribuie aceste articol!
Pin It

 45553269 941347112717631 7647624294880509952 nUn exemplu real în care o boală psihică determină una fizică!

Vă tot vorbeam despre un echilibru în viață în care oamenii au două posibilități să își găsească liniștea, acasă sau în muncă.

Hai să luăm un exemplu care este mai tot timpul întâlnit în viața de zi cu zi și anume problemele de la lucru.

Nu am să detaliez însă cu toții știți că socializarea cu colegii, șeful etc. poate aduce un stres atât de mare încât chiar dacă munca pe care tu o faci îți aduce plăcere din cauza colectivului sau chiar a unui singur om să nu îți mai placă se mergi la servici.

ca să scurtez trecând peste câteva semnale, nervozitate, agitație, supărări, insomnii etc. va apare o senzație de vomă, durere de stomac dimineața.

Evident totul va fi pus pe seama, mâncării, stilului de viață, oboselii și aceste simptome se vor accentua.

După analize îndelungate și consultul medicilor specializați pe aparatul digestiv tot nu veți găsi un răspuns iar acest lucru se va datora faptului că nu veți lua în calcul că bine-nțeles totul vi se trage de la cap.

Estse foarte greu să aplanezi anumite conflicte atât interne dar și interne dar…un psihoterapeut care are acuratețea necesară vă va sugera ca dacă vreți să scăpați de aceste problemei fizice va trebui să nu mai intrați în contact cu factorul care le provoacă, adică, să renunțați la locul slujbei pe care îl aveți.

Însă azi toți oamenii depind de slujba lor, de poziția pe care o au, de banii pe care îi primesc pentru că sunt în datori dar și pentru că indiferent unde vor merge vor întâlni același lucru.

Deci va fi mult mai bine să ia niște calmante, tratamente și să consulte mulți alți specialiști ai medicinei fizice și să spere că această problemă se va vindeca cândva , cumva decât să accepte problema psihică care poate că i se trage chiar din niște frustrări ale trecutului.

Mă rog să fie așa cum cred oamenii însă vremurile demonstrează că azi bolile psihice determină aproape toate bolile fizice și cred că v-am demonstrat asta atât de simplu.

Cabinet Psihoterapie Și Psihologie Clinică

Timișoara

Dr. Cătălin Ilie