Pentru că mi-am propus încă de la început să fiu unul dintre cei mai buni psihoterapeuţi din România, voi face continu cursuri de formare şi voi participa aproape la toate conferinţele, simpozioanele şi seminariile de specialitate pentru a putea fi tot timpul la curent cu noile metode, tehnici şi modalităţi de abordare a problemelor cu care voi veniţi în cabinet.
Pentru că eu cred în oameni şi pentru că eu ştiu că puterea noastră este nelimitată, doresc ca toate suferinţele care sunt din ce în ce mai prezente în viaţa de zi cu zi să fie depăşite cât mai repede. De aceea lucrez cu terapii de scurtă durată şi cu rezultate rapide.
Rezultatele anului 2018 au fost de 98,5%, in anul 2011 au fost de 98,7%, iar in anul 2019 99,9% (cazuri rezolvate) din problemele cu care pacienţii au venit în cabinet.
Specializarea mea este multiplă , astfel încât să am posibilitatea de a aborda problemele voastre cu multe metode şi tehnici care să le rezolve într-un timp cât mai scurt.
Dr. Cătălin Ilie, Psihoterapeut, Psiholog clinician. Specializat în Psihoterapie Integrativă (terapie cognitiv- comportamentală, gestalt terapie, hipnoză, terapie de cuplu, terapie pozitivă, psihanaliză, terapie pozitivă ) şi Psihosexologie. Manager resurse umane , specializat în comunicarea verbală şi nonverbală.
Rezultate majore în lupta contra depresiei, atacurilor de panică, problemelor de cuplu, stimei de sine, etc.
Psihoterapia este o forma de tratament şi ameliorare a problemelor de natura psihologica, utilizând metode de modificare a comportamentelor, reacţiilor, emoţiilor şi gândurilor distructive, dezadaptative şi care ne împiedică să ne atingem scopurile. Psihoterapeutul şi clientul formează o echipa care lucrează împreună la identificarea , rezolvarea problemelor şi dificultăţilor clientului.
Abordarea integrativa oferă o viziune noua, amplă despre tratamentul psihoterapeutic. Plecând de la viziunea sistemica a fiinţei umane, de la conceptul corp-minte-spirit, prin abordarea integrativa se obţine o înţelegere unitara a complexităţii fiinţei umane, în ansamblul funcţionalităţii manifestărilor sale, permiţând evaluarea si tratamentul unitar al pacientului pe fiecare din palierele sale, păstrând viziunea întregului, respectând unicitatea persoanei în contextul universal.
Tendinţele integrative, din ce în ce mai evidente,în domeniul psihoterapiei actuale îşi au originea, între altele,în nevoia psihoterapeuţilor de a construi abordări curative flexibile cu mare potenţial creativ, capabile să întâlnească unicitatea problemelor pacienţilor care solicită ajutorul lor.
Psihoterapia integrativă reprezintă o paradigma, un punct de întâlnire între mai multe discipline, confirmând tendinţa interdisciplinara si integrativa ce marchează, începând cu mijlocul secolului al XX – lea, evoluţia societăţii aflata în prefacere rapida sub acţiunea noutăţilor apărute în domeniul informaţiei şi comunicării.